Через санкції: власник брендів Peugeot, Citroën, FIAT зупиняє завод в росії

Через санкції: власник брендів Peugeot, Citroën, FIAT зупиняє завод в росії

Автомобільна Корпорація Stellantis (Peugeot, Opel, Chrysler, Citroën, FIAT) зупиняє роботу свого заводу в російському місті Калуга.

Як повідомляється на сайті компанії, рішення прийнято через стрімке збільшення перехресних санкцій та логістичних проблем.

Stellantis призупинила свої виробничі операції в Калузі, щоб забезпечити повне дотримання всіх перехресних санкцій і захистити своїх співробітників, - сказано в повідомленні.

У компанії також додали, що засуджують насильство й підтримують усі дії, які могли б відновити мир.

Зазначимо, Stellantis NV - один із провідних світових виробників автомобілів, створений в результаті об'єднання Peugeot SA (Groupe PSA) і Fiat Chrysler Automobiles NV. Штаб-квартира компанії знаходиться в Амстердамі. До групи входять 18 брендів, зокрема, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move і Leasys.

На початку березня цього року автоконцерн призупинив експорт та імпорт автомобілів із/в Росію.

Завод у Калузі продовжував працювати, але скоротив виробництво. Він випускав фургони Peugeot, Opel і Citroen, а також легкові Peugeot 408 і Citroen C4. Stellantis належить 70% заводу, а решта 30% - Mitsubishi, яка збирала позашляховики Outlander і Pajero.

Нагадаємо, раніше американському мільярдеру запропонували протестувати Tesla Semi в Україні в максимально жорстких умовах.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next