Tesla почала гальмувати без причини: у США вже 750 скарг

Tesla почала гальмувати без причини: у США вже 750 скарг

Понад 750 власників Tesla поскаржилися регуляторам дорожньої безпеки у США на те, що автомобілі, що працюють на частково автоматизованих системах керування автовиробником, раптово зупиняються на дорогах без жодної причини. Пише AP.

Заявники повідомляють, що швидке уповільнення може відбуватися без попередження і часто неодноразово протягом одного їздового циклу, - йдеться у повідомленні агентства NHTSA.

Багато власників писали у своїх скаргах, що побоюються удару ззаду на автостраді.

Агентство розпочало розслідування безпричинного гальмування у моделях Tesla Model 3 та Y у лютому минулого року після отримання 354 скарг. Дослідження охоплює приблизно 416 000 автомобілів моделей 2021 та 2022 років випуску. У лютому агентство заявило, що у нього немає повідомлень про аварії чи травмованих.

Наразі агентство шукає інформацію про гарантійні претензії на безпричинне гальмування, включаючи імена власників та інформацію про те, який ремонт було зроблено. Воно також шукає інформацію про датчики Tesla, будь-які тести або дослідження проблем з гальмуванням або про те, чи були внесені які-небудь модифікації.

Агентство просить Tesla докладно описати свою оцінку "імовірного дефекту" в автоматизованих системах, у тому числі те, що викликало непотрібне гальмування, і ризик безпеки автомобіля, який представляє проблема.

Нагадаємо, що недобросовісні паркувальники платитимуть більше (відео). З 9 червня вартість однієї послуги з евакуації авто на штрафмайданчик становитиме від 2234 грн з урахування ПДВ.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Майбутнє зовсім близько: що таке автопілот в автомобілях та як він працює Майбутнє зовсім близько: що таке автопілот в автомобілях та як він працює
Автопілот в серійній машині менш як десять років тому був лише в фантастиці.
Loading...
Load next