"Ціни, яка була раніше, вже не буде": Данілов розповів про проблеми з пальним в Україні

"Ціни, яка була раніше, вже не буде": Данілов розповів про проблеми з пальним в Україні

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов вважає, що проблема з пальним в Україні буде вирішена. Але тої ціни, яка була раніше, вже не буде. Про це він заявив в інтерв'ю LIGA.net.

Я думаю, це питання скоріше економічне, ніж технологічне. Вважаю, через певний проміжок часу воно вирішиться, – сказав він. – Але треба розуміти, що тої ціни, яка була раніше, вже не буде. Якщо у всьому світі ціна за бензин, умовно, два євро за літр, то як у нас може бути один євро?

Особисто Данілов не заправляється. Свою броньовану автівку він 24 лютого передав військовим.

У нас десь є фото, що під Мощуном розбили мою машину. Все. Десь тиждень вона протрималась. І комусь життя спасла, мабуть, – додав він.

Своєю чергою Кабінет Міністрів України планує невдовзі запровадити цифрове розмитнення автомобілів за 5 хвилин.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

Він зазначив, що реформа діджиталізації та цифровізація послуг для бізнесу і громадян є одним із ключових елементів антикорупційної стратегії уряду.

В останній розмові з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн ми говорили про плани України щодо великої програми цифровізації. Найближчим часом уряд України впровадить цифрове розмитнення авто за 5 хвилин. Без жодних махінацій та корупції. Все автоматично, прозоро та швидко. Це частина нашого проєкту «Цифрова митниця», - наголосив Шмигаль.

Також, за його словами, Україна найближчим часом планує приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту.

Це дозволяє обмінюватися даними з митницями європейських країн і так само усуває простір для будь-яких махінацій. Для бізнесу і громадян — це нова якість сервісу, де все максимально швидко і зручно, - підкреслив прем'єр-міністр.

Він додав, що успішний досвід України в цифровізації публічних послуг уже отримав високу оцінку та підтримку з боку ЄС.

Україна — один із лідерів у світі в питанні цифровізації, і, я впевнений, наш досвід стане в пригоді й іншим європейським країнам, - підкреслив Шмигаль.

Нагадаємо, українське посвідчення водія відтепер європейського зразка.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Loading...
Load next