На тлі війни в Україні: Байден звинуватив нафтопереробників США у надприбутках

На тлі війни в Україні: Байден звинуватив нафтопереробників США у надприбутках

Президент США Джо Байден звинуватив сім найбільших нафтопереробних підприємств країни у надприбутках на тлі війни в Україні, оскільки американці платять рекордні ціни за пальне.

Байден направив нафтопереробникам відповідного листа, повідомляє ABC News, передає "Суспільне".

Він повідомив, що наказав міністрові енергетики США скликати екстрену нараду з керівниками компаній, щоб ті надали пояснення щодо скорочення нафтопереробних потужностей з 2020 року.

Визнаючи, що "путінська агресивна війна" призвела до скорочення світових запасів нафти, Байден також зазначив, що рентабельність нафтових компаній перебуває на найвищому історичному рівні.

Байден зазначив, що востаннє ціна сирої нафти була близько 120 доларів за барель. У березні ціна газу на заправці становила 4,25 долара за галон, а нинішні ціни на газ вищі на 75 центів, ціни на дизельне паливо — на 90 центів.

Ця різниця — понад 15% на заправках — є результатом історично високої рентабельності переробки нафти. З початку року маржа підприємств на переробку бензину та дизельного палива зросла втричі, і зараз на найвищому рівні, ніж будь-коли фіксувалося, — написав він.

Байден звинувачує нафтопереробні компанії в тому, що вони "погіршують" біль, який війна завдала американцям.

Немає сумнівів. що володимир путін несе основну відповідальність за сильний фінансовий біль, якого зазнає американський народ. Але на тлі війни, яка підняла ціни на бензин більш ніж на 1,70 долара за галон, історично висока рентабельність нафтопереробних заводів збільшує цей біль, — написав він.

Президент США наголосив, що готовий використовувати всі наявні інструменти, щоб усунути бар'єри на шляху забезпечення доступного і надійного енергопостачання американців.

Байден закликав компанії працювати з його адміністрацією, щоб запропонувати конкретні короткострокові рішення, які допоможуть впоратися з кризою та "поважати життєво важливі права енергетиків та спільнот, які мешкають за парканом".

Також Джо Байден заявив, що йому відомо про двох зниклих в Україні американців. Також глава держави порекомендував своїм співгромадянам утриматись від поїздки до нашої країни.

Раніше такі попередження робили інші офіційні особи США. Про це повідомляє видання ВВС.

За словами Байдена, його поінформували про зниклих безвісти в Україні американців. Президент додав, що поки що не знає, де перебувають громадяни США і що з ними сталося.

У той же час родичі 39-річного Олександра Друке та 27-річного Енді Хюйна кажуть, що не чули про них з 8 червня. Також ВВС пише, що чоловіки нібито зголосилися воювати на сході України.

Мене поінформували. Ми не знаємо, де вони, але я хочу повторити: американцям зараз не слід їхати до України. Скажу ще раз: американці не повинні їхати до України зараз, – заявив президент США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США нададуть Україні досконаліші ракетні комплекси та боєприпаси: дальність ураження — 300 км.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next