Ford тестує роботизований зарядний пристрій для електромобілів (відео)

Ford тестує роботизований зарядний пристрій для електромобілів (відео)
В майбутньому весь процес зарядки автомобіля може стати повністю автоматизованим, практично без участі водія.

Оскільки впровадження електромобілів починає зростати, багато водіїв зіткнуться з проблемами раннього заряджання, оскільки вони не звикли до процесу заряджання, який відрізняється від відвідування АЗС. Хоча, безумовно, є крива навчання, процес відносно простий для більшості людей. Проте іншим може знадобитися трохи більше допомоги. 

Щоб допомогти вирішити цю проблему, Ford Motor Company випробовує роботизовану систему зарядного пристрою для електромобілів, яку менш мобільні користувачі можуть активувати зі свого телефону, не виходячи з автомобіля, пропонуючи новий рівень інклюзивності, який приймає спільнота електромобілів.

На додаток до нещодавнього повного захоплення електромобілів, Ford працює над посиленням інших елементів, пов’язаних з електротранспортом. Це включає великі інвестиції в технологію акумуляторів, як-от твердотілі та літій-залізо-фосфатні (LFP) елементи.

Нещодавно компанія забезпечила 60 ГВт-год акумулятора, щоб допомогти створити понад 600 000 електромобілів, багато з яких можна буде підключити до інтелектуального резервного живлення Ford, щоб утримувати світло у вашому домі.

Що стосується зарядних пристроїв, то Ford представив Pro Charging для керування парком електромобілів, а також власні зарядні станції, які виглядають дуже знайомими – це частина мережі зарядних станцій Blue Oval.

Електромобілі справді для всіх, і компанія Ford висловили подібну думку у своїй останній пілотній програмі, випробовуючи роботизований зарядний пристрій, щоб допомогти водіям-інвалідам безперешкодно заправляти свої електромобілі.

Сама зарядна станція була побудована на замовлення Дортмундського університету в Німеччині. Конструкція дозволяє водієві активувати станцію за допомогою свого смартфона.

Це активує кришку станції, яка відкривається, щоб звільнити місце для роботизованого зарядного пристрою, що висувається до впускного отвору електромобіля та підключається за допомогою крихітної камери. Потім водій може почекати у своїй машині або вийти та відстежувати процес зарядки у своєму додатку FordPass. Коли зарядку завершено, рука втягується сама по собі і закривається.

За словами Ford, водії з обмеженими можливостями вже визначили простоту зарядки в порівнянні з традиційною заправною станцією як ключовий мотив для покупки електромобіля. Крім тестування робототехніки для підтримки менш мобільних водіїв Ford, автовиробник використовує результати досліджень для розробки інших рішень для зарядки без допомоги рук.

Ford заявляє, що в майбутньому весь процес може стати повністю автоматизованим, практично без участі водія. Просто відправте свій електромобіль на зарядку і дайте йому команду повернутись до вас, коли закінчите. Одні тільки правила запобігають швидкому наступу цього майбутнього, але ми відчуваємо, що колись на шляху до такого процесу.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
"Посилаємо такий сигнал ринку": в Україні планують запустити державні субсидії для покупки електромобілів "Посилаємо такий сигнал ринку": в Україні планують запустити державні субсидії для покупки електромобілів
Зростання популярності електромобілів в Україні спостерігається останні кілька років.
Названо найпопулярніші у світі кольори авто Названо найпопулярніші у світі кольори авто
Один колір незмінно домінує протягом 10 років.
Loading...
Load next