Українські військові отримали від фонду "Повернись живим" 11 броньованих машин (відео)

Українські військові отримали від фонду "Повернись живим" 11 броньованих машин (відео)

Фонд «Повернись живим» придбав для ЗСУ перші 11 спеціальних броньованих машин LC-79 APC-SH Fighter-2, які базуються на Toyota Land Cruiser 79.

Керівник Фонду «Повернись живим» повідомив, що вперше було реалізовано угоду на придбання бронетехніки — 11 спеціальних броньованих машин LC-79 APC-SH Fighter-2. Вартість закупівлі склала 2,321 млн євро, передає "Motorcar".

Зазначається, що Fighter 2 виготовлені у США на базі шасі позашляховика Toyota Land Cruiser. Машини відповідають вимогам Європейського комітету зі стандартизації (CEN) та мають рівень захисту BR6.

Бронеавтомобілі витримують попадання куль калібрів 5,56х45 мм, 5,45х39 мм, 7,62х39 мм та 7,62х51 мм на відстані не менше 10 метрів та вибух двох ручних протипіхотних гранат DM51.

Окрім цього, бронемашини мають турель для розміщення озброєння, зокрема кулеметів різних калібрів та автоматичних гранатометів, наприклад, американського Mk.19, а також можуть перевозити 6 осіб у десантному відсіку.

Обіцяно, що машини будуть доозброєні штатними кулеметами 12,7/7,62-мм або 40-мм гранатометами вже безпосередньо у військах.

Нагадаємо, раніше Favbet Foundation передав ЗСУ 15 автомобілів для фронту.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
За яких умов можуть вилучити авто для воєнних потpеб За яких умов можуть вилучити авто для воєнних потpеб
Влада не ставить за мету тотальне позбавлення майна мешканців, а подібне можливо лише у виняткових випадках.
Loading...
Load next