"Загравання з росією": Подоляк заявив, що рашисти розстрілювали мирних українців із французької зброї (відео)

"Загравання з росією": Подоляк заявив, що рашисти розстрілювали мирних українців із французької зброї (відео)

Окупанти розстрілювали мирних українців зі зброї, компоненти якої РФ закупила у Франції у 2015 році, оминаючи антиросійські санкції. Про це написав у Twitter радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передає НВ.

Маленьке авто французької марки. Сім'я намагалася евакуюватися, але була вбита дорогою нелюдами з росії. Була вбито, як встановлено зараз, із французької зброї, проданої в обхід санкцій у 2015-му, — повідомив він.

Подоляк також опублікував відео від головного редактора InfoCar.ua Павла Кащука зі звільнених районів Київської області. Кащук показав машини БМД-4 російської армії, захоплені ЗСУ у Ворзелі.

Ця техніка стала вироблятися у 2015 році, а компоненти та технології системи управління вогнем для цієї зброї були закуплені країною-агресором у французької компанії Thales, йдеться у відео. Зазначається, що на той період вже діяли антиросійські санкції, які забороняли продавати зброю Москві.

 

Кожен у ЄС, хто намагається загравати з Росією, повинен бачити результат своїх дій, - додав Подоляк.

Нагадаємо, раніше Подоляк заявив про деокупацію міст і сіл на півдні України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю Я не дуже розумію справжні причини цього, — Резніков про відмову Німеччини надати зброю
Раніше повідомлялося, що Німеччина виключає можливість поставки летальної зброї Україні, оскільки в країні діє заборона на експорт зброї в кризові регіони.
Попри ембарго Франція та Німеччина поставляли військову техніку росії Попри ембарго Франція та Німеччина поставляли військову техніку росії
Ймовірно, зараз росія і використовує її у війні з Україною.
Loading...
Load next