Чоловіки мають менше шансів отримати травми та померти під час аварій, ніж жінки, — дослідження

Чоловіки мають менше шансів отримати травми та померти під час аварій, ніж жінки, — дослідження

Водії-чоловіки мають на 73% менше шансів отримати серйозні травми та на 17% менше шансів загинути в автокатастрофах за тим же сценарієм, ніж жінки. І дослідники зазначають, що це не лише через анатомічні відмінності, передає "the Road".

Починаючи з першого манекена для краш-тестів, виготовленого в 1949 році під назвою «Sierra Sam», форма, яку він створював для імітації, набула чоловічої зовнішності. У той же час манекени, які повторюють класичну форму жіночого тіла, також існують десятиліттями.

Однак донедавна технологія для останнього не була настільки близькою до мети, як для чоловічого аналога. Серед інших факторів він не зміг точно відобразити середню жіночу геометрію тулуба, силу м’язів і зв’язок, вирівнювання хребта або розподіл м’язів.

Виробник манекенів для краш-тестів, що базується в Мічигані, сподівається змінити поточну парадигму та зробити моделі ближчими до реальності. І не тільки коли мова йде про класичні відмінності, про які згадано вище.

Вони прагнуть створити манекени, що відповідатимуть людям будь-якого розміру, форми та навіть віку. У наш час ATD настільки складні, що один із них може коштувати близько 1 000 000 доларів США. Проте недискримінаційні манекени нових видів не є обов’язковими за законом для тестування на безпеку, принаймні поки що.

Незважаючи на те, що чоловіки більше пов’язані зі смертельними випадками, пов’язаними з автомобілем, ніж жінки, дослідження показують, що це пов’язано з поєднанням різних факторів ризику, таких як кілометраж, поведінка за кермом, пристебнутий ремінь безпеки чи ні, або водіння в нетверезому стані. Іншим фактором, чому жінки піддаються більшому впливу, ніж чоловіки, є розмір автомобіля та його положення під час водіння.

Дані показують, що жінки частіше обирають менші автомобілі, які менш безпечні під час удару. Крім того, дані показують, що вони страждають від травм ніг і щиколоток, що вказує на те, що вони сидять набагато ближче до передньої частини автомобіля.

У сукупності ці елементи показують, чому в кожній ДТП жінки частіше гинуть та/або отримують серйозні травми, ніж чоловіки.

Нагадаємо, раніше у Канаді створили броньовану версію пікапу Toyota Hilux.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next