Українським водіям у Литві стане легше: Україна та Литва починають обмінювати посвідчення водія за спрощеною процедурою

Українським водіям у Литві стане легше: Україна та Литва починають обмінювати посвідчення водія за спрощеною процедурою

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що відтепер українці у Литві можуть обміняти посвідчення водія за спрощеною процедурою.

Про це повідомив глава МВС.

Отримати литовське посвідчення можна без складання теоретичних і практичних іспитів. Вчора набула чинності відповідна угода між Кабінетом міністрів України та урядом Литовської Республіки, — зазначив Клименко.

За словами посадовця, аби скористатись послугою, потрібно звернутися до філій Державного підприємства REGITRA у Литві, а в Україні — до Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ.

Клименко підкреслив, що аналогічна процедура вже доступна і для громадян Литви, які проживають в Україні. Її надають сервісні центри МВС.

Угоди про взаємне визнання та обмін посвідчень водія за спрощеною діють ще з чотирма країнами — Італією, Туреччиною, Іспанією та Об'єднаними Арабськими Еміратами. Плануємо і надалі налагоджувати співпрацю з іноземними урядами та розширювати цей список, — додав міністр.

Нагадаємо, Японія передасть Україні трансформатори та сонячні панелі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Водіїв в Україні почали штрафувати за "старі" посвідчення Водіїв в Україні почали штрафувати за "старі" посвідчення
Штраф за їзду без відповідної категорії зріс із 510 грн до 3400 грн.
Обов'язковий техогляд авто в Україні: скільки доведеться заплатити водіям Обов'язковий техогляд авто в Україні: скільки доведеться заплатити водіям
За порушення проходження огляду для водіїв передбачено штрафи, але деяким вдасться їх уникнути.
Loading...
Load next