Відтепер відновити посвідчення водія можна в ДП "Документ" у Чехії

Відтепер відновити посвідчення водія можна в ДП "Документ" у Чехії

Послуга відновлення втраченого або викраденого посвідчення водія доступна для українців у столиці Чехії – Празі.

Про це повідомило Міністерство внутрішніх справ України.

Відтепер ця послуга стала доступна в ДП «Документ» і в Чехії. До цього українські кермувальники там лише обмінювали посвідчення водія. А тепер можуть відновлювати у зв’язку із втратою чи викраденням, – зазначили у відомстві.

Щоб відновити в Чехії втрачене посвідчення водія, необхідно звернутися до підрозділу державного підприємства «Документ» за адресою: Прага, площа Республіки 656/8 (ТЦ Котва). Послуга надається, зокрема, у порядку «живої» черги. Також доступний онлайн-запис – через електронну чергу на сайті ДП «Документ».

Для відновлення посвідчення необхідно взяти із собою наступні документи:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання. Якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, слід додатково надати витяг про реєстрацію місця проживання особи або закордонний паспорт;
  • ідентифікаційний номер та медичну довідку. Остання на період воєнного стану не обов’язкова;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) у разі зміни персональних даних.

Після передачі адміністратору необхідних документів громадянин буде сфотографований.

У подальшому фахівець створить заявку на відновлення посвідчення водія, яку в Україні розгляне адміністратор сервісного центру МВС. У разі схвалення замовник отримає новий документ, видрукований на бланку.

У МВС нагадують, що, крім Чехії, українські кермувальники мають можливість відновлювати й обмінювати свої посвідчення водія у Польщі, Німеччині, Іспанії та Туреччині. У Словаччині на сьогодні доступний лише обмін таких документів.

Нагадаємо, До Румунії прямують 5 нідерландських F-16 для навчання українських пілотів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні водії можуть отримати грошову компенсацію через поганий стан дороги В Україні водії можуть отримати грошову компенсацію через поганий стан дороги
За словами юристів, учасники дорожнього руху мають право на безпечні умови дорожнього руху.
В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці
Найпопулярнішим автомобілем у травні на українському авторинку нових легковиків стало авто Toyota RAV-4, яке обрали 547 покупців.
Loading...
Load next