В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці

В Україні зросли продажі нових легкових автомобілів: які марки найчастіше купляють українці
Найпопулярнішим автомобілем у травні на українському авторинку нових легковиків стало авто Toyota RAV-4, яке обрали 547 покупців.

Продажі нових легкових автомобілів в Україні в січні-червні, у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, збільшилися на 30% – до 48,4 тисячі одиниць. Зокрема, за червень цього року на 8,8 тисячі нових авто поповнили автопарк України - це на 21% більше, ніж торік, повідомляє на сайті Асоціації автовиробників України "Укравтопром".

До того ж це майже на 36% більше червневого результату до 2019 року, - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що на першому місці з продажів в травні були нові автомобілі марки Toyota, продажі автомобілів якої в порівнянні з червнем 2020 року зросли на 25% - до 1 296 штук. При цьому найбільш українці купляли у травні Toyota RAV-4 - продано 547 автомобілів.

На другому місці автомобілі марки Renault, а на третьому місці автомобілі марки Kia. На четвертій позиції Skoda - 609 нових авто цієї марки поповнили український автопарк, що на 27% більше, ніж роком раніше.  Замикає п'ятірку лідерів автомобіль марки Hyundai з результатом 441 авто, що на 11% більше, ніж роком раніше.

Нагадаємо, що випуск вітчизняного автотранспорту цього року збільшився майже у вісім разів. Травень відзначився позитивною динамікою: у порівнянні з квітнем виробництво збільшилось на 4%. За минулий місяць вдалося випустити 1004 одиниць транспорту.

Читайте також
За минулий рік українці витратили рекордну суму на купівлю нових автомобілів За минулий рік українці витратили рекордну суму на купівлю нових автомобілів
62,5% від усіх витрачених коштів на купівлю нових автомобілів було від фізичних осіб.
Продаж нових авто в Україні на восьмирічному максимумі: яка причина і чи довго це триватиме Продаж нових авто в Україні на восьмирічному максимумі: яка причина і чи довго це триватиме
Продаж автомобілів на світових ринках падає через дефіцит напівпровідників, проте Україна демонструє рекордне зростання.
Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль Розмитнити авто в Україні можна буде через "Дію" — Шмигаль
В уряді заявили про плани спростити розмитнення автомобілів в Україні та зробити можливим оформлення цієї послуги через "Дію".
Loading...
Load next