Українці можуть складати теоретичний іспит без обов’язкового навчання в автошколі

Українці можуть складати теоретичний іспит без обов’язкового навчання в автошколі

Відсьогодні українці можуть складати теоретичний іспит на посвідчення водія у сервісних центрах Міністерства внутрішніх справ без обовʼязкового навчання в автошколі.

Про це повідомляє Головного сервісного центру МВС.

Відсьогодні майбутні кермувальники можуть складати теоретичний іспит в сервісному центрі МВС без навчання в автошколі. Раніше кандидатам у водії необхідно було обов’язково проходити теоретичну частину навчання в акредитованому навчальному закладі. А тепер вони мають вибір або самостійно готуватись до теоретичного іспиту, або опанувати навчання в автошколі, - заявили у відомстві.

Майбутні кермувальники можуть скористатись онлайн-тренажером із ПДР на сайті Головного сервісного центру МВС, він відображає всі питання, які будуть на теоретичному іспиті.

Для складання теоретичного іспиту необхідно відповісти на 20 питань за 20 хвилин. Під час тесту допускається 2 помилки, якщо більше – іспит не складено. Наступна спроба буде можлива не раніше 10 днів. Цей час виділяється для того, щоб кандидат у водії міг краще підготуватися.

У майбутніх кермувальників є необмежена кількість спроб для складання теоретичного іспиту.

Для проходження тестування, майбутні водії звертаються до будь-якого зручного сервісного центру МВС. Вони мають отримати талон запису через функціонал е-запис або через термінал сервісного центру МВС.

Для отримання послуги необхідні:

  • паспорт громадянина України з відміткою про місце реєстрації або ID-картка чи паспорт громадянина України для виїзду за кордон (надається разом з довідкою про місце проживання);
  • медична довідка, що підтверджує допущення до керування транспортним засобом обраної категорії;
  • ідентифікаційний номер;
  • наявне посвідчення водія (у разі отримання права на керування транспортними засобами іншої категорії).

Перед початком іспиту, кандидат у водії повинен повідомити адміністратору сервісного центру МВС, що самостійно опанував теоретичний навчальний матеріал на відповідну категорію транспортного засобу. Вартість складання теоретичного іспиту - 13 гривень.

Водночас практична підготовка в автошколі є обов’язковою складовою для здачі практичного іспиту в сервісному центрі МВС.

Нагадаємо, У Польщі завершили розслідування шпигунської мережі рф

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next