Минулоріч імпорт транспорту до України був найменшим за останні три роки

Минулоріч імпорт транспорту до України був найменшим за останні три роки

У 2023 році обсяг імпорту транспортних засобів до України скоротився вдвічі порівняно з попереднім роком — з 736 тис. до 377 тис. одиниць. Протягом минулого року було імпортовано 377 063 транспортних засобів, що становить майже вполовину менше, ніж у 2021 році.

За рік до повномасштабного вторгнення РФ в країну було ввезено 735 956 транспортних засобів, повідомляє Опендатабот, спираючись на дані МВС.

Аналітики вказують, що цей показник є найменшим за останні три роки. Легкові автомобілі складають основну частку імпорту (73,7%) з кількістю 277,8 тис. одиниць. На другому місці за обсягами імпорту розташувалися мотоцикли (10,1%) з 38,2 тис. одиниць, а третім — вантажні автомобілі (9,7%) з 36,7 тис. одиниць.

За видами палива, автомобілі на бензиновому двигуні залишаються найбільш популярними, складаючи 43% в імпорті, тоді як дизельні авто становлять 33%.

Середній вік імпортованих автомобілів у 2023 році становить 10 років. Понад 50% автомобілів, ввезених у 2023 році, мають термін експлуатації від 10 років і більше.

За регіонами найбільше нововвезених автомобілів зареєстровано у Києві (11,5%), на Львівщині (10%) та в Одеській області (7,6%). Найпопулярнішими марками автомобілів серед усіх імпортованих у 2023 році стали Volkswagen (13,1%) та Renault (9,2%). Також у п’ятірку лідерів увійшли Skoda (4,9%), Nissan (4,8%) та Audi (4,5%).

Нагадаємо, Україна стабільно проходить опалювальний сезон, дефіциту в енергосистемі немає - Міненерго

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна переходить на європейські габаритно-вагові норми: що це означає (фото) Україна переходить на європейські габаритно-вагові норми: що це означає (фото)
Перехід на європейські норми став можливим завдяки технічним характеристикам нових українських автошляхів.
Сервісні центри призупиняють реєстрацію авто і видачу прав в Україні Сервісні центри призупиняють реєстрацію авто і видачу прав в Україні
Припинення реєстрації та видачі водійських прав пов'язують із затримками в поставках бланків.
Loading...
Load next