У 2023 році майже третина заводів легкових авто в ЄС працювала на пів потужності

У 2023 році майже третина заводів легкових авто в ЄС працювала на пів потужності

Майже третина заводів легкових авто, які належать п'ятьом найбільшим автовиробникам ЄС, випустили менше половини автомобілів, які вони можуть виробляти.

Про це повідомляє Bloomberg.

Майже третина основних заводів з виробництва легкових автомобілів п'яти найбільших автовиробників Європи - BMW, Mercedes-Benz, Stellantis, Renault і VW - були недозавантажені в 2023 році, виробляючи менше половини автомобілів, які вони можуть виробляти. 

Повідомляється, що закриття заводів посилить побоювання, що регіон після відставання від конкурентів зіткнеться із затяжним спадом. Щорічні продажі в Європі залишаються приблизно на 3 млн автомобілів нижче допандемічного рівня, залишаючи заводи незаповненими і ставлячи під загрозу тисячі робочих місць. 

На автомобільну промисловість припадає понад 7% валового внутрішнього продукту Європейського Союзу та понад 13 млн робочих місць. Неочікуване уповільнення попиту на електромобілі та посилення конкуренції на ключових експортних ринках - США та Китаю - означає, що виробники повинні знайти можливості для економії в Європі, щоб залишатися конкурентоспроможними. 

І після того, як Model Y компанії Tesla Inc. стала найбільш продаваною моделлю в регіоні минулого року, китайські виробники на чолі з компанією BYD Co. тепер агресивно просуваються в регіон.

Нагадаємо, За пів року Україна імпортувала легковиків на $2,3 мільярда

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next