Український авторинок займає 22 позицію в Європі

Український авторинок займає 22 позицію в Європі
За 9 місяців в Україні було продано 54,3 тис. нових легкових автомобілів.

За підсумками продажів нових легкових автомобілів за 9 місяців 2024 року український авторинок займає 22 позицію серед європейських країн. У порівнянні з минулим роком піднявшись на одну сходинку.

Про це повідомляє AUTO-Consulting.

 зростання склала +15,8%. Це - один з найбільших показників серед європейських країн. Більше тільки у Болгарії (+18,4%), там абсолютні продажі склали 32,4 тис. нових автівок.

Цікаво, що український авторинок за своїми обсягами знаходиться біля ринку Словаччини (68 тис. авто, -0,9%), випередив ринок Хорватії (52,7 тис. авто, +12%), наздоганяє Фінляндію (55,5 тис. авто, -19,1%).

Сумірні показники зростання авторинку були зафіксовані в Польщі - +13,8% зростання авторинку та майже 400 тис. нових авто, Хорватії - +12,0% та 52,7 тис. проданих автомобілів.

Нагадаємо, що за підсумками 2023 року український авторинок знаходився на 21 місці з показником 65 тис. проданих нових авто. Тоді авторинок зріс на +65%.

Нагадаємо, З початку року в Україні у ДТП загинуло понад 2,2 тис. осіб

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Найбільші країни ЄС щорічно витрачають €42 млрд на субсидування службових авто Найбільші країни ЄС щорічно витрачають €42 млрд на субсидування службових авто
На тлі програми Єврокомісії щодо екологічного переходу, п’ять найбільших членів ЄС щорічно витрачають €42 млрд на субсидування службових автомобілів, що працюють на викопному паливі.
Сервісні центри МВС поновили реєстрацію ввезених з-за кордону авто Сервісні центри МВС поновили реєстрацію ввезених з-за кордону авто
Громадяни можуть отримувати ще одну державну послугу - реєстрація транспортних засобів ввезених з-за кордону.
Обов'язковий техогляд авто в Україні: скільки доведеться заплатити водіям Обов'язковий техогляд авто в Україні: скільки доведеться заплатити водіям
За порушення проходження огляду для водіїв передбачено штрафи, але деяким вдасться їх уникнути.
Loading...
Load next