"Не хочемо асоціюватися з країною-агресором": Альфа-Банк змінить назву

"Не хочемо асоціюватися з країною-агресором": Альфа-Банк змінить назву
Український Альфа-Банк не потрапив під санкції. НБУ включило банк до системно значущих.

Правління українського "Альфа-Банку" вирішили відмовитися від бренду "Альфа", щоб клієнти не асоціювали його із країною-агресором.

Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна розповів незалежний довірений представник акціонерів банку Симеон Дянков, передає Financial Club.

Банк не хоче мати нічого спільного з країною-агресором навіть на рівні асоціацій і бренду, який працює в росії, – зазначив він.

Сам Дянков не озвучує нову назву банку. Проте, за даними джерел FinClub, найбільш вірогідною є назва «Сенс». Це слово має українське коріння, крім того, аналогічно називається мобільний додаток банку – Sense SuperApp.

При цьому експерт підкреслив, що поки йде війна, неможливо закріпити це рішення юридично.

Щойно відкриються реєстри і буде можливість втілити рішення юридично, частину моєї функції буде проведення необхідних рішень через щорічні збори акціонерів. Я уявляю зараз більшість голосів на цих зборах, – каже Дянков.

Він стверджує, що сам ніяк не пов'язаний з акціонерами, що потрапили під санкції:

Пропозицію стати довіреною особою я отримав від голови Наглядової ради Альфа-Банку Романа Шпека. Ми давно знайомі, ще з часів його дипломатичної служби в Брюсселі, і перетиналися за багатьма міжнародними проєктами. У мене нема ніяких точок перетину з акціонерами, чиїми акціями я зараз розпоряджаюся. У нас немає спільного бізнесу чи інших спільних інтересів, і ніколи не було.

Нагадаємо, що український Альфа-Банк не потрапив під санкції. НБУ включило банк до системно значущих.

В ньому зберігається 48 млрд грн депозитів фізосіб (6% від усіх депозитів в українських банках) і 24 млрд грн коштів підприємств. Банк обслуговує 2,6 млн фізосіб, 55 тис. юридичних і 88 тис. ФОПів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні банківські рахунки боржників заарештовуватимуть по-новому
Процедура арешту банківських рахунків українських боржників запрацює по-новому та значно прискориться.
Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України
У Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) заявили, що ще дві компанії перерахували гроші в бюджет України за ліцензії на гральний бізнес. Оплати зробили оператор онлайн-казино і зали ігрових автоматів.
Loading...
Load next