На Київщині відкрили ІТ-пасіку

На Київщині відкрили ІТ-пасіку

У Васильківському районі на Київщині створили першу у світі ІТ-пасіку. Це 10 вуликів, оснащені датчиками, якими можна керувати за допомогою сматрфона. Її створили у рамках україно-польський проєкту “AmoHive”.

Про це повідомили на сторінці програми USAID “Економічна підтримка України” у Facebook.

Вулики виготовили із поліпропілену. Їх оснастили сонячними панелями та сенсорами. Інформація з датчиків передається на сервер, а звідти на смартфон власника.

Це цікава інноваційна ідея, яка дозволить у майбутньому розробити кілька курсів – для школярів, студентів закладів професійної та вищої освіти, – вважає старша менеджерка з розвитку трудового потенціалу Проєкту USAID «Економічна підтримка України” Сніжана Леу-Севериненко.

У мобільному додатку можна перевірити температуру у вулику, вологу та кількість назбираного меду. Також у вуликах встановлена GPS-навігація. Патент на винахід оформили в Україні.

10 вуликів заселили роями трьох порід – Українська степова, Карпатка, Карніка.

Нагадаємо, В Україну прибув глава МЗС Естонії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України
У Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) заявили, що ще дві компанії перерахували гроші в бюджет України за ліцензії на гральний бізнес. Оплати зробили оператор онлайн-казино і зали ігрових автоматів.
Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну
Фермери зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних господарств. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одну ферму.
На Київщині школярки влаштували бійку у лісосмузі (відео 18+) На Київщині школярки влаштували бійку у лісосмузі (відео 18+)
Про бійку неповнолітніх школярок у місті Біла Церква, що на Київщині стало відомо із відео, яке було опубліковане в мережі. Дві дівчини побили молодшу на декілька років від них школярку, ніби то через образу і знімали все це на відео.
Loading...
Load next