Міністр оборони Естонії з візитом прибув до Києва

Міністр оборони Естонії з візитом прибув до Києва

Ханно Певкур відвідав меморіальні місця на Київщині, зустрівся зі своїм українським колегою Умєровим та анонсував передачу Україні польового шпиталю.

Про це повідомляє Міноборони України.

Робочий візит Міністра оборони Естонії Ханно Певкура розпочався з вшанування полеглих за Україну захисників і захисниць біля стіни пам’яті Михайлівського Золотоверхого монастиря у Києві.

Окрім цього, іноземні посадовці відвідали місця скоєння воєнних злочинів російськими окупантами у містах Ірпені й Бучі, що на Київщині. Зокрема, на території Храму Андрія Первозванного, де після масштабних вбивств  мирних жителів армією росії, було захоронено понад 100 громадян України, - йдеться у заяві.

Також Ханно Певкур Естонії зустрівся з новопризначеним міністром оборони України Рустемом Умєровим.

Обговорили ІТ-коаліцію, започатковану в рамках попередньої зустрічі Рамштайн. Серед важливих питань – підготовка українських воїнів естонськими інструкторами, лікування та реабілітація на території Естонії та перспективи військового співробітництва, - зазначає Умєров.

Відомо, що Естонія анонсувала передачу мобільного польового шпиталю Role 2, який рятуватиме життя воїнів на фронті. Це вже 4 машина, яку передає Естонський центр оборонних інвестицій (ECDI) у співпраці з партнерами.

Нагадаємо, На Одещині рибалка із ставка виловив риби на понад 500 тис. грн збитків

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим "Мені є що йому сказати": Кулеба заявив, що готовий до зустрічі з Лавровим
Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу з актуальних питань зовнішньої політики.
Естонія першою у ЄС прийняла рішення із закликом до країн ООН про закриття неба над Україною Естонія першою у ЄС прийняла рішення із закликом до країн ООН про закриття неба над Україною
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про рішення Естонії.
Данілов обговорив ситуацію з безпекою навколо українських кордонів із міністром оборони Канади Данілов обговорив ситуацію з безпекою навколо українських кордонів із міністром оборони Канади
Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на чолі української делегації бере участь у роботі Галіфакського безпекового форуму.
Loading...
Load next