Підтримка українського бізнесу: Мінцифри та DIGITALEUROPE підписали меморандум

Підтримка українського бізнесу: Мінцифри та DIGITALEUROPE підписали меморандум

Міністерство цифрової трансформації та європейська торгова асоціація DIGITALEUROPE підписали меморандум. Розширюємо співпрацю та продовжуємо проєкт Laptops for Ukraine.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Співпраця з DIGITALEUROPE — це можливість для українських підприємців ще більше інтегруватися до ринку ЄС. Ми вже маємо досвід співпраці з міжнародною асоціацією DIGITALEUROPE у межах проекту Laptops for Ukraine. Відтепер партнерство виходить на новий рівень. Вдячний за готовність підтримувати рушійну силу української економіки — мале й середнє підприємництво, — зазначив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У межах проєкту DIGITALEUROPE створили мережу хабів для збору техніки в 15 країнах Європи. Уже вдалося зібрати близько 25 тисяч одиниць техніки, перша тисяча девайсів прибула в Україну на початку вересня. Крім того, завдяки DIGITALEUROPE ведемо переговори з Amazon про передання великої партії планшетів та електронних книг, які підуть на потреби освітньої системи.

Цифрова стійкість України є прикладом, що надихає. Використовуючи хмарні рішення, український Уряд захистив критично важливі для громадян послуги та дані, забезпечивши безперебійний зв’язок для безпеки громадян. Я зустрічаюся з членами українського Уряду та представниками української цифрової індустрії, щоб посилити нашу співпрацю в найближчі тижні та місяці й чітко підтвердити нашу постійну та непохитну підтримку, — зазначила Генеральна директорка DIGITALEUROPE Сесілія Бонефельд-Даль.

Як відомо, DIGITALEUROPE — це одна з найбільших асоціацій, яка представляє в Європі інтереси понад 45 тисяч компаній технологічної індустрії. Тепер вона допомагатиме й українським компаніям брати участь у проектах ЄС з питань цифровізації та кіберзахисту. Ідеться про залучення інвестицій ЄС для розбудови цифрової інфраструктури України та розвитку українського малого й середнього бізнесу, зокрема у сфері АІ.

Нагадаємо, Поїздка до Канади: Зеленський розповів деталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Бізнес – це щоб сім’ю прогодувати": екснардеп Ляшко зайнявся майнінгом криптовалют "Бізнес – це щоб сім’ю прогодувати": екснардеп Ляшко зайнявся майнінгом криптовалют
Ляшко зізнався, що бізнесом займається без задоволення, оскільки саме політика – це його життя.
Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну
Фермери зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних господарств. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одну ферму.
Loading...
Load next