Світовий банк надав перші інвестиційні гарантії для приватних інвесторів в Україну

Світовий банк надав перші інвестиційні гарантії для приватних інвесторів в Україну

Міжнародне агентство з гарантування інвестицій Світового банку (MIGA) надало перші інвестиційні гарантії для приватних інвесторів в Україну.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки. 

Серед укладених угод — страхування на суму до 9,1 мільйона доларів для проєкту M10 Industrial Park у Львові. Гарантія на здійснену інвестицію та залучене фінансування для будівництва та експлуатації складського комплексу та супутньої інфраструктури в промисловому парку M10. Страхування покриває воєнні ризики впродовж 10 років, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що застрахований MIGA проєкт сприятиме підтримці економічного зростання України, створенню нових робочих місць та податкових надходжень до бюджетів різних рівнів. А проєкт отримає сертифікацію “зеленого будівництва”. Це дозволить створити нову індустріальну та логістичну інфраструктуру, складські площі і сприятиме економічному розвитку регіону під час війни й відновленню країни після перемоги. 

Гарантії, надані MIGA, є позитивним сигналом для нових потенційних інвесторів, які розглядають можливості інвестування в Україну. Цей крок відкриває можливості розвитку бізнесу та створення ланцюгів виробництва в різних регіонах України. Ми продовжуємо підтримувати та сприяти програмам страхування воєнних ризиків для приватного сектору в Україні і віримо, що в тісній співпраці з донорами та міжнародною фінансовою спільнотою багато українських та іноземних компаній зможуть подавати заявки та отримувати нові гарантії, - зазначала перший віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко. 

Нагадаємо, Окрім цегли й бетону, є інший вимір відбудови ‒ Стефанчук

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Коболєв заявив, що Україна цікава країна для інвестицій у декарбонізацію Коболєв заявив, що Україна цікава країна для інвестицій у декарбонізацію
28 квітня 2021 року Кабінет Міністрів звільнив Андрія Коболєва з посади голови правління Нафтогазу.
Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України
У Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) заявили, що ще дві компанії перерахували гроші в бюджет України за ліцензії на гральний бізнес. Оплати зробили оператор онлайн-казино і зали ігрових автоматів.
Ринок електрокарів на підйомі: як інвесторові скористатися цією можливістю Ринок електрокарів на підйомі: як інвесторові скористатися цією можливістю
 Зараз частка електромобілів займає всього 3% у світовому автопромі. Але ситуація стрімко змінюється: вже до кінця 2020-х, за прогнозами Wedbush Securities Inc., кожен третій автомобіль буде працювати на електробатареї.
Loading...
Load next