В Україні активно відроджується коноплярство

В Україні активно відроджується коноплярство

Українські аграрії активно відроджують і розвивають коноплярство у промислових цілях.

Про це повідомив директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак після того, як відвідав господарства Хмільницького району Вінницької області.

Вирощування конопель може також вплинути на розвиток суміжних галузей — харчової, легкої та целюлозно-паперової. Це стало можливо зараз, тому що ухвалили закон про легалізацію медичного канабісу.

За словами Віштака, культивування конопель сприяє аерації ґрунтів і очищенню їх від важких металів, як-от цинку, міді та свинцю. Також він додав, що в Україні найкращі сорти промислових конопель з усього світу.

Інститут лубʼяних культур НААН України та Інститут сільського господарства північного сходу НААН України володіють різними сортами конопель. І ще 11 приватних агропідприємств займаються вирощуванням насіннєвого матеріалу конопель.

Як відомо, Закон про легалізацію медичного канабісу набув чинності 16 серпня. Він врегульовує його обіг в медичних і промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності.

Нагадаємо, У чотирьох областях України запроваджено стабілізаційні відключення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України Гральний бізнес заплатив ще 32,4 млн грн в бюджет України
У Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей (КРАІЛ) заявили, що ще дві компанії перерахували гроші в бюджет України за ліцензії на гральний бізнес. Оплати зробили оператор онлайн-казино і зали ігрових автоматів.
Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну
Фермери зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних господарств. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одну ферму.
"Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України "Укрзалізниця" планує передати приміщення вокзалів в комерційну оренду бізнесу України
Компанія залізничного транспорту "Укрзалізниця" вже з червня цього року планує передати в комерційну оренду приміщення 24 українських вокзалів.
Loading...
Load next