Уряд зменшив процентну ставку для бізнесу за держпрограмами

Уряд зменшив процентну ставку для бізнесу за держпрограмами

Кабінет міністрів України ухвалив постанову про вдосконалення процесів надання фінансової державної підтримки бізнесу.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

Зокрема, йдеться про розвиток державних програм "Доступні кредити 5-7-9%", "Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%" та "Доступний факторинг".

Постанова, серед іншого, передбачає можливість зменшення процентної ставки для бізнесу  шляхом поєднання державних програм з партнерськими програмами уповноважених банків. Крім того, документ удосконалить механізм надання гарантій уповноваженим банкам із боку Фонду розвитку підприємництва.

До того ж уряд впроваджує умови екологічних та соціальних стандартів Світового банку у разі надання кредитів сільськогосподарським підприємствам з 1 грудня 2024 року у межах програми "Доступні кредити 5-7-9%".

Також рішенням уряду врегульовано виконання умов міжнародної співпраці із залучення доступного фінансування для українського підприємництва, зокрема, зі Світовим банком, Міжнародним банком реконструкції та розвитку і Міжнародною асоціацією розвитку.

Нагадаємо, В Україні активно відроджується коноплярство

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну Невеликі сімейні ферми отримають субсидію 5 тис. грн на гектар – рішення Кабміну
Фермери зможуть отримати субсидію в сумі 5 тисяч гривень на гектар для розвитку невеликих сімейних господарств. Водночас загальна сума не перевищуватиме 100 тисяч гривень на одну ферму.
"Бізнес – це щоб сім’ю прогодувати": екснардеп Ляшко зайнявся майнінгом криптовалют "Бізнес – це щоб сім’ю прогодувати": екснардеп Ляшко зайнявся майнінгом криптовалют
Ляшко зізнався, що бізнесом займається без задоволення, оскільки саме політика – це його життя.
Loading...
Load next