"Львівгаз" Фірташа заплатить штраф у 75 мільйонів

"Львівгаз" Фірташа заплатить штраф у 75 мільйонів
Антимонопольний комітет оштрафував "Львівгаз" на понад 75 мільйонів гривень через зловживання становищем на ринку послуг з розподілу природного газу.

Тепер "Львівгазу", який належить до групи Регіональної газової компанії Дмитра Фірташа, доведеться спалити чималу суму штрафу за зловживання своїм монопольним становищем. Таке рішення було прийняте на засіданні, 1 квітня.

Однак, наразі інших обставин справи не розкривають. Про це повідомляє Економічна Правда.

" Оштрафовано АТ "Львівгаз" на 75 634 176 (сімдесят п’ять мільйонів шістсот тридцять чотири тисячі сто сімдесят шість) гривень. за вчинення порушення, передбачене пунктом 2 статті 50, частиною першою статті 13 Закону України «Про захист економічної конкуренції», у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з розподілу природного газу ", - йдеться у рішенні АМКУ.

Так, за оперативними даними, "Львівгаз", за 2020 рік примножив свій чистий прибуток на 30,7% - до 999,148 млн грн.

Зазначимо, що Антимонопольний комітет ще в грудні 2020 року оштрафував 18 операторів газорозподільних мереж, що входять до групи Фірташа, на суму понад 380 млн грн за порушення закону про економічну конкуренцію при закупівлі побутових лічильників газу.
 

Читайте також
Восьмеро львів'ян у ТОП-100 найбагатших українців Восьмеро львів'ян у ТОП-100 найбагатших українців
Журнал НВ та інвесткомпанія Dragon Capital представили щорічний рейтинг 100 найбагатших українців.
Квартири на вторинці дорожчають швидше за новобудови: тенденції карантинного ринку Квартири на вторинці дорожчають швидше за новобудови: тенденції карантинного ринку
Сьогодні однокімнатну квартиру у спальному районі дешевше 45 тисяч доларів складно купити, хоча півтора року тому була на третину дешевша.
Штраф для "Нової пошти" відміняється: голова Держпродпотребслужби розкритикувала рішення ДППС Штраф для "Нової пошти" відміняється: голова Держпродпотребслужби розкритикувала рішення ДППС
Глава Держпродпотребслужби Владислава Магалецька розкритикувала рішення ДППС щодо призначення штрафу "Новій пошті" у розмірі 326 мільйонів гривень.
Loading...
Load next