Львівський суд оштрафував п'яного водія на 51 тисячу гривень

Львівський суд оштрафував п'яного водія на 51 тисячу гривень
Личаківський районний суд Львова оштрафував водія, який двічі впродовж року сідав за кермо у стані алкогольного сп'яніння. За численні випадки водіння в нетверезому стані його позбавили права керувати авто на 10 років.

За оновленим законом, його оштрафували на 51 тис. грн.

Як ідеться в постанові суду, вночі 17 березня на вул. Тракт Глинянський, 29 поліція зупинила водія Toyota Camry, який був за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Як повідомляє Zaxid.net, впродовж останнього року його вже двічі штрафували за водіння в нетверезому стані: у листопаді торік та в лютому цього року.

Під час засідання суду порушник свою провину визнав та пояснив, що 17 березня дійсно сів за кермо п'яним, а після зупинки його авто поліцейськими – погодився пройти медичний огляд на стан сп'яніння.

Враховуючи докази, суддя Личаківського районного суду Григорій Жовнір визнав винним водія Toyota Camry за ч. 3 ст. 130 КУпАп та оштрафував його за 51 тис. грн. Також він має заплатити 454 грн судового збору. Крім цього, водія позбавили права керувати всіма видами транспорту на 10 років.

Нагадаємо, що з 17 березня в Україні почали діяти нові штрафи за порушення ПДР, за якими суттєво зросла відповідальність за керування авто у нетверезому стані. Тепер мінімальне покарання для водіїв, що сідають за кермо у стані сп’яніння, – 17 тис. грн (раніше штраф становив 10,2 тис. грн). А якщо водія двічі зловили п’яним упродовж одного року, то його позбавлять прав на 10 років зі штрафом 51 тис. грн або ж арештують на 15 діб із конфіскацією автомобіля.
 

Читайте також
Перший місяць дії нових штрафів: що думають львів'яни (відео) Перший місяць дії нових штрафів: що думають львів'яни (відео)
Місяць дії нових штрафів минув. 17 березня Верховна Рада посилила відповідальність за порушення низки ПДР. Відтак, суми стягнень для керманичів зросли не на жарт.
Заліз через вікно і вкрав гроші: у Львові вночі пограбували апеляційний господарський суд Заліз через вікно і вкрав гроші: у Львові вночі пограбували апеляційний господарський суд
У суді відмовилися від будь-яких коментарів.
110 тисяч гривень: львів’янин домігся відшкодування коштів після ДТП 110 тисяч гривень: львів’янин домігся відшкодування коштів після ДТП
25-річний львів’янин відсудив таку суму у водія, що втік після ДТП.
Loading...
Load next