Арахамія заявив, що "втратив" 710 мільйонів на біткоїнах, яких не було у декларації

Арахамія заявив, що "втратив" 710 мільйонів на біткоїнах, яких не було у декларації
Давид Арахамія заявив, що втратив 400 біткоїнів, що за поточним курсом становить приблизно 710 мільйонів гривень. Однак у декларації глава фракції "Слуга народу" жодних криптовалют не зазначив.

Арахамія розповів про те, що у нього були біткоїни, однак згодом він їх втратив, повідомляє 24 канал.

- У мене були біткоїни, вже немає. Я ж тоді 400 втратив, ще за старого курсу, поганого,
– розповів політик.

За поточним курсом, це приблизно 710 мільйонів гривень.

Нардеп зазначив, що на той час система безпеки передбачала одне кодове слово, яке потрібно було знати. "Я не те щоб втратив його, я просто стер розділ диска, де була ця інформація", – уточнив глава фракції "Слуга народу".

За його словами, це "страшна сума, і виглядає все дуже нерозумно".

У декларації потрібно вказувати всі активи, які є на момент заповнення документа. За словами Арахамії, доступ до біткоїнів він втратив ще тоді, коли був "поганий курс". Тому криптовалюту він і не вніс до своєї декларації.

Однак самі біткоїни залишилися в його власності, попри втрату доступу до них.

Зазначимо, що в Україні держслужбовці задекларували 46 351 біткоїн – це майже 75 мільярдів гривень. Загалом декларації подали 791 872 чиновники, з них 652 – зареєстрували криптовалюту.
 

Читайте також
Декілька квартир та немала зарплата: декларація співголови партії "За майбутнє" Тараса Батенка
Український політик та співголова партії "За майбутнє", Тарас Батенко, за минулий рік заробив понад 490 тисяч гривень. Про це йдеться у його нещодавно опублікованій декларації.
В Україні лише один українець офіційно заробив понад мільярд гривень у 2020 році В Україні лише один українець офіційно заробив понад мільярд гривень у 2020 році
За 2020 рік 8451 громадянин України задекларував дохід понад мільйон гривень, понад мільярд — лише один.
Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні
Парламент під час сьогоднішнього засідання, яке відбулось 2 червня, у першому читанні підтримав законопроєкт №3515 який передбачає зміни у формуванні прожиткового мінімуму "та створення передумов для його підвищення".
Loading...
Load next