Комітет рекомендував Раді прийняти бюджет-2022 у першому читанні

Комітет рекомендував Раді прийняти бюджет-2022 у першому читанні
Законопроєкт у першому читанні народні депутати мають схвалити до 20 жовтня. Його пріоритети — охорона здоров'я, освіта, інфраструктура, цифровізація, безпека та оборона.

Комітет Верховної ради України з питань бюджету рекомендував парламенту прийняти бюджет-2022 у першому читанні. За результатами розгляду комітет рекомендував Верховній Раді схвалити постанову в цілому. Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

За результатами розгляду комітет рекомендував Верховній Раді України схвалити зазначену постанову (бюджет-2022) за основу та в цілому, - заявив Мельничук.

Зокрема, як пояснив керівник секретаріату фракції "Слуга народу" Тарас Мельничук, за парламентським регламентом, проєкт закону про державний бюджет на наступний рік вважається прийнятим у першому читанні, якщо буде прийнято в цілому проєкт постанови щодо висновків і пропозицій до законопроєкту, схвалені Радою висновки і пропозиції до законопроєкту набувають статусу бюджетних висновків Верховної Ради.

Відомо, що Верховна Рада планує розглянути у першому читанні проєкт державного бюджету на 2022 рік у середу, 20 жовтня.

Головні показники бюджету-2022

  • Зростання реального ВВП України передбачене на рівні 3,8%. Інфляція складе 6,2%,
  • Доходи бюджету становитимуть 1267 мільярдів гривень, що на 161 мільярд більше, ніж у 2021 році.
  • Витрати зростуть до 1441 мільярда гривень;
  • За прогнозами, дефіцит буде на рівні 188 мільярдів гривень.
Читайте також
Верховна Рада ухвалила у першому читанні проєкт держбюджету на 2022 рік Верховна Рада ухвалила у першому читанні проєкт держбюджету на 2022 рік
Парламентарі подали до документа понад 4 тисячі правок, однак комітет рекомендував врахувати тільки півтори тисячі.
Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні
Парламент під час сьогоднішнього засідання, яке відбулось 2 червня, у першому читанні підтримав законопроєкт №3515 який передбачає зміни у формуванні прожиткового мінімуму "та створення передумов для його підвищення".
В Україні планують досягти європейського рівня гарантування вкладів для фізичних осіб В Україні планують досягти європейського рівня гарантування вкладів для фізичних осіб
У Фонді гарантування вкладів фізичних осіб планують досягти європейського рівня гарантування вкладів — очікує на збільшення гарантованої суми до 600 тисяч гривень з 2023 року.
Loading...
Load next