ПриватБанк скоро виставлять на продаж, – НБУ

ПриватБанк скоро виставлять на продаж, – НБУ
Нацбанк України та Міністерство фінансів планує приватизацію державних банків.

Про це заявив глава НБУ Кирило Шевченко в інтерв'ю виданню GlobalCapital.

За його словами, у найближчі кілька років частку держави в банківській системі, яка зараз складає 50%, хочуть зменшити до 25%.

Зокрема, скоро на продаж буде виставлено "ПриватБанк", якому належить 20% українського банківського ринку. Також тривають перемовини про входження "Європейського банку реконструкції і розвитку" в капітал "Ощадбанку".

На думку Шевченка, приватизація частини державних банків допоможе зробити банківську систему України більш незалежною.

- Ми вважаємо, що приватизація ПриватБанку ... зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів, в тому числі з США і ЄС, – сказав Шевченко.

Нагадаємо, ПриватБанк перейшов у власність держави в грудні 2016 року. Тоді його докапіталізувати на 155 млрд гривень.
 

Читайте також
Українські банки почали автоматично стягувати кошти з боржників Українські банки почали автоматично стягувати кошти з боржників
Тепер Приватбанк, Монобанк, ПроКредит Банк та ще 4 банки будуть списувати борги українців автоматично. Загальна сума боргів українців які можуть стягнути банки становить понад 5 мільйонів.
В Нацбанку заявили, що в Україні вже немає системи відмивання коштів В Нацбанку заявили, що в Україні вже немає системи відмивання коштів
У Національному банку України заявляють, що заходи для протидії відмиванню коштів, були успішними і такої ситуації, яка спостерігалась у 2014−2015 роках по відмиванню "брудних" коштів, вже немає.
Ексголову ПриватБанку підозрюють у крадіжці 8 млрд грн
Олександра Дубілета, ексголову правління ПриватБанку, якого підозрюють у розкраданні 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, НАБУ оголосило в розшук.
Loading...
Load next