Ексголову ПриватБанку підозрюють у крадіжці 8 млрд грн

Ексголову ПриватБанку підозрюють у крадіжці 8 млрд грн
Олександра Дубілета, ексголову правління ПриватБанку, якого підозрюють у розкраданні 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, НАБУ оголосило в розшук.

Про це повідомив в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук, повідомляє «Укрінформ».

Детектив виніс постанову про оголошення Олександра Дубілета у розшук, - зазначив Грищук.

За  версією слідства, у грудні 2016 року, в останній день перед націоналізацією «ПриватБанку», менеджмент Дубілета вивів з банку 8,2 млрд гривень. А саме вони спрямували до банківської установи, розташованої в одній з країн ЄС, листи з проханням погасити заборгованість двох великих агрокомпаній за раніше виданими акредитивами за рахунок коштів ПриватБанку, які зберігалися на кореспондентському рахунку у цьому банку.

Через це у Національному антикорупційному бюро України вважають, що посадовці ПриватБанку підробили банківські документи, внесли несанкціоновані зміни у його баланс, у раніше створені електронні документи в електронній системі банку, аби потім приховати свої злочинні дії.

Однак, зазначимо, що Олександра Дубілета підозрюють також у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн. Проте, окрім Дубілета, у розкраданні коштів підозрюють також і його заступників Володимир Яценко та Людмила Шмальченко, а також двох керівниць департаментів.

Наразі слідству не вдалось з‘ясувати місце знаходження ексголови ПриватБанку, тому Дубілета наразі оголосили у розшук.

Читайте також
ПриватБанк скоро виставлять на продаж, – НБУ ПриватБанк скоро виставлять на продаж, – НБУ
Нацбанк України та Міністерство фінансів планує приватизацію державних банків.
НБУ планує продати "ПриватБанк" одразу після завершення коронавірусної кризи в Україні НБУ планує продати "ПриватБанк" одразу після завершення коронавірусної кризи в Україні
В Національному банку України заявили, що почнуть підготовку "ПриватБанку" до продажу одразу після закінчення кризи, яку спричинила світова пандемія COVID-19.
Новим головою "ПриватБанку" став австрійський фінансист Герхард Бьош Новим головою "ПриватБанку" став австрійський фінансист Герхард Бьош
Наглядова рада "ПриватБанку" обрала Герхарда Бьоша новим головою правління банківської установи. Відповідне рішення було ухвалено відразу ж, після того, як держбанк виграв апеляцію проти профспілки "ПриватБанку".
Loading...
Load next