В Україні до прожиткового мінімуму пропонують закласти вартість інтернету та мобільного зв'язку

В Україні до прожиткового мінімуму пропонують закласти вартість інтернету та мобільного зв'язку
Міністерство цифрової трансформації України пропонує враховувати базові потреби українців і включити до прожиткового мінімуму також вартість мобільного зв'язку та інтернету.

Доступ до інтернету та мобільного зв'язку є базовими потребами будь-якого українця, саме тому у Мінцифрах пропонують при оновленні державного соціального стандарту врахувати також і ці два аспекти, повідомляють у Telegram-каналі міністерство. 

"Щороку вартість цього державного соціального стандарту оновлюється, перелік товарів і послуг змінюється з урахуванням сучасних фактичних потреб населення. Тож і Мінцифра пропонує його розширити", - повідомляють у відомстві. 

Зазначимо, що на прожитковий мінімум в Україні впливає вартість продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг, які є достатніми для забезпечення нормального функціонування організму людини, а також задоволення основних соціальних і культурних потреб українців.

Зокрема у Міністерстві цифрової трансформації вважають, що зарахування доступу до інтернету та мобільного зв'язку у список прожиткового мінімуму вплине на низку факторів й дозволить українцям:

  • Оперативно викликати швидку медичну допомогу чи поліцію;
  • Навчатися онлайн;
  • Працювати дистанційно;
  • Скаржитися на корупціонерів;
  • Планувати відпочинок і купувати квитки для подорожей;
  • Звертатися до влади;
  • Не втратити паспорт громадянина України, користуючись електронним документом.

У пресслужбі відомства також зазначають, що таку пропозицію до постанови Верховної Ради, яка врегульовує складові переліку прожиткового мінімуму, Мінцифри передало через Комітет цифрової трансформації.

Нагадаємо, що попри пандемію і локдаун, в Україні у 2021 році зарплати можуть збільшитися щонайменше на 10%. Найсуттєвіше зростання очікується у сфері сільського господарства; логістики; страхування; інформації та телекомунікацій; держуправління; оборони; служб кур’єрської доставки. 

Читайте також
Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні
Парламент під час сьогоднішнього засідання, яке відбулось 2 червня, у першому читанні підтримав законопроєкт №3515 який передбачає зміни у формуванні прожиткового мінімуму "та створення передумов для його підвищення".
В Україні з 1 липня зріс прожитковий мінімум: що змінилось В Україні з 1 липня зріс прожитковий мінімум: що змінилось
Від 1 липня прожитковий мінімум зріс на 105 гривень — його сума збільшилась з 2189 грн до 2294 грн. Внаслідок цього зросли також виплати з деяких видів допомог.
Прожитковий мінімум в Україні з 1 липня становитиме 1 854 гривні Прожитковий мінімум в Україні з 1 липня становитиме 1 854 гривні
Загальний прожитковий мінімум у 2021 році становить 2 189 гривень, однак вже з 1 липня прожитковий мінімум найнижчої категорії становитиме 1 854 гривні.
Loading...
Load next