Прожитковий мінімум в Україні з 1 липня становитиме 1 854 гривні

Прожитковий мінімум в Україні з 1 липня становитиме 1 854 гривні
Загальний прожитковий мінімум у 2021 році становить 2 189 гривень, однак вже з 1 липня прожитковий мінімум найнижчої категорії становитиме 1 854 гривні.

Про це заявила міністерка соціальної політики Марина Лазебна у коментарі виданню "Радіо Свобода". 

Я завжди орієнтуюся на категорію з найменшим рівнем. Це на непрацездатних, пенсіонерів. Тому що від нього залежні всі доплати, які ми зараз будемо перераховувати, пенсії… У цьому році ми зробили вже декілька підвищень. Ми зробили 1 січня, коли піднімалася мінімальна зарплата. Ми зробили у березні індексацію для 8 мільйонів людей, - заявила Лазебна.

Міністерка також додала, що в липні цього року Міністерство соцполітики перераховуватиме прожитковий мінімум для людей у кого є доплати та надбавки - шахтарям й дітям війни: "там є багато різних надбавок, доплат до пенсій, які розраховуються від прожиткового. І також підвищуються пенсії деяким категоріям пенсіонерів".

Відомо, що загальний прожитковий мінімум у 2021 році з 1 січня по 30 червня наразі становить 2 189 гривень. Однак, вже з 1 липня по кінець листопада він має зрости до 2 294 гривень, з 1 грудня – 2 393 гривні.

Читайте також
В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці
В Україні найбільш поширеними в готівковому обігу є банкноти номіналом у 200 гривень, однак при цьому найменше користуються українці банкнотами у тисячу гривень.
В Україні до прожиткового мінімуму пропонують закласти вартість інтернету та мобільного зв'язку В Україні до прожиткового мінімуму пропонують закласти вартість інтернету та мобільного зв'язку
Міністерство цифрової трансформації України пропонує враховувати базові потреби українців і включити до прожиткового мінімуму також вартість мобільного зв'язку та інтернету.
Інфляція в Україні: які продукти харчування подорожчали у квітні Інфляція в Україні: які продукти харчування подорожчали у квітні
У квітні 2021 року в Україні споживчі ціни у порівнянні з березнем зросли на 0,7%. Зокрема з початку цього року зростання українських цін становить 4,8%.
Loading...
Load next