Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин

Не вище за 30 гривень: Мінекономіки зобов'язало АЗС встановити ціни на бензин
Міністерство економіки разом з "Нафтогазом" розробили та оприлюднили нові розрахунки середньої вартості бензину та дизельного пального. Згідно з цим вартість бензину не повинна перевищувати 30 гривень за літр.

Проте, розрахункові ціни знизили лише для бензину, встановлену вартість для дизельного пального залишилася без змін, повідомляється на сайті "Мінекономіки".

Зокрема розрахункові ціни знизили для бензину від 25,22 гривні до 24,84 гривні за літр. Для дизельного пального ціни залишилися на рівні - 20,89 гривні за літр.

Тож з урахуванням максимальних націнок вартість бензину на АЗС не може перевищувати 29,84 грн за літр, дизельного палива - 27,89 грн за літр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів з 15 травня ввів державне регулювання роздрібних цін на бензин і дизельне паливо. Відповідною постановою український уряд увів максимальну роздрібну націнку у розмірі 5 гривень на бензин і 7 гривень на дизельне паливо. Після цього 17 травня ціни на АЗС різко знизилися. Зокрема, кілька великих мереж АЗС опустили ціни на бензин А-95 на 1 – 2 гривні. 

Читайте також
Мінекономіки підвищило середні ціни на бензин та дизельне пальне в Україні Мінекономіки підвищило середні ціни на бензин та дизельне пальне в Україні
Міністерство економіки України оприлюднило інформацію про нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива. Згідно з цим ціна на паливо в Україні не повинна перевищувати 29,92 грн за літр.
Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального
Після роз'яснення Міністерства економіки щодо постанови Кабміну про держрегулювання цін на паливо, дві мережі АЗС повідомили про відновлення продажу преміального палива.
"Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС "Обмеження націнок не поширюється на преміальне пальне" – Мінекономіки про скандал з АЗС
В українському уряді відреагували на призупинення продажів преміум-пального відомим мережами АЗС - серед яких WOG, ОККО, Socar і KLO. У мережах АЗС зазначають, що таке рішення зумовлене збитковістю від продажу преміального пального для компаній внаслідок ухваленого рішення Кабміном.
Loading...
Load next