Україна увійшла в ТОП-10 країн з найбільшим заробітком на Bitcoin

Україна увійшла в ТОП-10 країн з найбільшим заробітком на Bitcoin
Минулого року українські інвестори заробили на Bitcoin сотні мільйонів доларів, що дозволило Україні увійти в ТОП-10 країн, які найбільше заробили на криптовалюті.

Лідирують у списку заробітків на криптовалюті США, Китай та Японія, а Україна опинилася на 10-му місці в списку країн-лідерів. Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації з посиланням на дані аналітичної компанії Chainalysis.

Для нашої команди нещодавнє дослідження є індикатором, який вкотре свідчить про доцільність легалізації криптобізнесу в Україні. Громадяни та криптокомпанії зможуть офіційно працювати та отримувати доходи від операцій з новими активами. окрема, це стане можливим з прийняттям профільного законопроєкту “Про віртуальні активи”, - заявив заступник міністра з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Так, завдяки підприємницькій активності українців,  держава опинилась на десятому місці в списку країн-криптолідерів. Зокрема, українці минулого року отримали близько 400 млн дол. прибутку від інвестицій в криптовалюту - Bitcoin.

Водночас найприбутковішими інвесторами, які заробляють чималі суми на біткоїнах проживають у:

  • США - інвестори заробили 4,1 мільярда доларів за 2020 рік. Це більше, ніж мешканці наступних трьох країн сумарно.
  • Китай - заробили 1,1 мільярда доларів минулого року на рості біткоїна.
  • Японія -  заробіток у 0,9 мільярда доларів.

До ТОП-10 також увійшли Великобританія, Росія, Німеччина, Франція, Іспанія і Південна Корея. Зауважимо, що Україна ж у цьому списку посідає 10 місце.

Нагадаємо, що на початку квітня цього року 652 українських чиновники задекларували криптовалют на понад 46 тисяч біткоїнів. Найбільша кількість власників задекларованих криптовалют працює у міських радах, Міністерстві оборони та Національної поліції. Рейтинг найбагатших криптовалютників серед українських чиновників можна переглянути за посиланням ТУТ.

Читайте також
СБУ викрила групу злочинців, які займалися незаконним конвертуванням криптовалюти СБУ викрила групу злочинців, які займалися незаконним конвертуванням криптовалюти
Служба безпеки України виявила незаконне угрупування, яке займалося легалізацією та незаконним переведенням коштів, у тому числі через купівлю криптовалют.
Скільки заробили банки України: названо найприбутковіші та збиткові банківські установи Скільки заробили банки України: названо найприбутковіші та збиткові банківські установи
Національний банк оприлюднив список найприбутковіших, а також і найзбитковіших банків України за підсумками першого кварталу 2021 року.
Біткоїн драматично впав: у чому причина і що буде далі Біткоїн драматично впав: у чому причина і що буде далі
Користувачі криптовалютних бірж зазнають втрат. Інвесторам радять уважно стежити за ринком, щоб все ж зуміти заробити
Loading...
Load next