СБУ викрила групу злочинців, які займалися незаконним конвертуванням криптовалюти

СБУ викрила групу злочинців, які займалися незаконним конвертуванням криптовалюти
Служба безпеки України виявила незаконне угрупування, яке займалося легалізацією та незаконним переведенням коштів, у тому числі через купівлю криптовалют.

За попередньою інформацією СБУ, учасники злочинної групи систематично провели фінансові операції на загальну суму понад 240 млн грн, з них 65 мільйонів пов’язані з відмиванням коштів. У зловмисників була власна схема за якою вони й працювали - для легалізації грошей вони скуповували нерухомість, земельні ділянки та дорогоцінні метали

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

"Конвертація коштів відбувалася у особливо великих розмірах, і з порушенням фактично усіх законних процедур. Тобто без відображення операцій у податковій звітності, ідентифікації клієнтів і сплати обов’язкових платежів до українського держбюджету. Ці транзакції здійснювались через заборонені російські електронні платіжні системи", - йдеться у повідомленні СБУ.

Зокрема зловмисники створили декілька сайтів та Telegram-каналів через які і дозволяли своїм користувачам конвертувати криптовалюту у готівку в особливо великих розмірах. Проте, так званими клієнтами угрупування були не лише українці, а й також громадяни країн колишнього СНД й Росії, а також мешканці самопроголошених терористичних утворень - ДНР та ЛНР.

Зазначимо, що під час обшуків у зловмисників в  Києві та Харкові правоохоронці вилучили:

  • понад 43 мільйонів гривень;

  • більш ніж 800 кг срібла у банківських злитках;
  • комп’ютерну техніку, флеш-носії, мобільні телефони;
  • документи, що підтверджують проведення оборудок.

Одночасно Держфінмоніторинг зупинив видаткові фінансові операції за визначеними банківськими рахунками учасників схеми.

Читайте також
СБУ викрила посадовців, які розікрали продукцію "Укргазвидобування" на понад 4 млн грн СБУ викрила посадовців, які розікрали продукцію "Укргазвидобування" на понад 4 млн грн
На Полтавщині Служба безпеки України викрила чиновників, які розкрадали газу держпідприємства "Укргазвидобування". Внаслідок злочинних дій посадовців держава зазнала збитків на понад 4 мільйони гривень.
На Сумщині СБУ викрила орендатора місцевої ТЕЦ, який вкрав 40 млн гривень (фото) На Сумщині СБУ викрила орендатора місцевої ТЕЦ, який вкрав 40 млн гривень (фото)
Правоохоронці Служби безпеки України викрили на незаконному привласненні 40 мільйонів гривень орендатора Охтирської ТЕЦ. Керівництво теплової електростанції штучно накопичувало боргові зобов’язання.
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
Loading...
Load next