Інфляція в Україні: які продукти харчування подорожчали у квітні

Інфляція в Україні: які продукти харчування подорожчали у квітні
У квітні 2021 року в Україні споживчі ціни у порівнянні з березнем зросли на 0,7%. Зокрема з початку цього року зростання українських цін становить 4,8%.

За інформацією Державної служби статистики, в річному вимірі (до квітня 2020 року) інфляція сповільнилася до 8,4% (у березні була 8,5%).

Зокрема в Україні за квітень продукти харчування подорожчали на 1,2%:

  • соняшникова олія – на 10,0%;
  • цукор – на 5,0%;
  • хліб – на 1,3%;
  • м'ясо та м'ясопродукти – на 1,3%.

 Однак ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли лише на 0,9%.

Як змінилися ціни на інші товари й послуги: одяг та взуття подорожчали на 0,9%; житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива – на 0,4%; предмети домашнього вжитку та побутова техніка – на 0,2%; охорона здоров'я – на 0,9%; транспорт  – на 0,6%; зв'язок – на 0,1%; на відпочинок і культуру – на 0,1%; освіта – на 0,3%; ресторани й готелі – на 0,6%.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України ініціює підвищення мінімальних роздрібних цін на алкогольну продукцію. Найдешевші горілка, вино та коньяк виростуть у ціні в середньому на 17-22% - це близько на 4-6 гривень.

Читайте також
Подешевшало лише пшоно: стрімке підвищення цін на продукти в Україні Подешевшало лише пшоно: стрімке підвищення цін на продукти в Україні
Згідно з даними Державної служби статистики, в період з початку року до квітня найбільше подорожчали овочі, соняшникова олія та цукор.
Зеленський підписав закон: в Україні змінились правила кредитування для мешканців зони АТО та ООС Зеленський підписав закон: в Україні змінились правила кредитування для мешканців зони АТО та ООС
Українцям, які проживають на тимчасово окупованих територіях змінили умови щодо виплат кредитів.
В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці В Нацбанку України розповіли, якими банкнотами найчастіше користуються українці
В Україні найбільш поширеними в готівковому обігу є банкноти номіналом у 200 гривень, однак при цьому найменше користуються українці банкнотами у тисячу гривень.
Loading...
Load next