Фотографувати порушення та отримувати за це гроші: новий законопроект ВР

Фотографувати порушення та отримувати за це гроші: новий законопроект ВР
Новий законопроект пропонує платити українцям гроші за фото або відеофіксацію порушення правил дорожнього руху в розмірі 10% від штрафу, який буде складено за цим фактом.

У Верховну раду внесли законопроект, який передбачає надходження громадянинам коштів за фото або відеофіксацію порушення правил дорожнього руху. Ця сума буде складати 10% від розміру штрафу.

Про це повідомляє інформаційний портал ВР.

Законопроект пропонує внести зміни до законодавства, які б дозволили українцям передавати правоохоронцям інформацію про порушення ПДР. Фіксувати порушення можна за допомогою  смартфонів або планшетів.

Для фіксації порушень передбачають спеціальну програму. Вона повинна забезпечувати ідентифікацію громадянина через "Дію", а також гарантувати автентичність фото чи відео з порушенням.

Українцям, які бажають повідомити про порушення ПДР пропонують винагороду в розмірі 10% від штрафу, який буде складено за цим фактом. До того ж, у ВР наголошують на необхідності встановити кримінальну відповідальність за надходження підроблених або штучно створених фото та відео.

Законопроект передбачає конфіденційність, водії не будуть знати від кого надійшло фото чи відео про їх порушення.

 

Читайте також
У яких випадках водій може отримати усне зауваження замість штрафу У яких випадках водій може отримати усне зауваження замість штрафу
За незначні порушення ПДР офіцер поліції може обмежитися усним застереженням.
Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні
Парламент під час сьогоднішнього засідання, яке відбулось 2 червня, у першому читанні підтримав законопроєкт №3515 який передбачає зміни у формуванні прожиткового мінімуму "та створення передумов для його підвищення".
У ДТП на Хмельниччині загинули двоє людей У ДТП на Хмельниччині загинули двоє людей
Вчора, 17 квітня, на Хмельниччині близько 15:40 год поблизу с. Солобківці Ярмолинецького району зіткнулись «Daewoo» та «ВАЗ».
Loading...
Load next