Зростання української економіки перевищило 5% - Мінекономіки

Зростання української економіки перевищило 5% - Мінекономіки
За розрахунками Мінекономіки, обсяг ВВП у першому півріччі цього року збільшився на 1,7 % у порівнянні з першою половиною минулого року.

Міністерство економічного розвитку повідомило, що у другому кварталі цього року зростання ВВПВіцепрем’єр Любченко прогнозує зростання економіки в Україні найближчими роками на 4% сягнуло 5,4%.

Про це інформує пресслужба Кабінету міністрів. 

За розрахунками Мінекономіки, обсяг ВВП у першому півріччі цього року збільшився на 1,7 % у порівнянні з першою половиною минулого року.

Розповідаючи про чинники, які сприяли зростанню ВВП, міністр економіки Олексій Любченко зазначив, що це відновлення активності практично у всіх видах економічної діяльності, активізація будівництва на тлі запуску програми іпотечного кредитування, нарощування обсягів реалізації проектів "Великого будівництва", сприятлива кон’юнктура на зовнішніх сировинних ринках.

Спостерігаємо відновлення у виробничій сфері, зростання демонструють всі види економічної діяльності, окрім сільського господарства. Ці фактори дозволять компенсувати поточне відставання в економічному розвитку та утримувати до кінця року позитивний тренд. Наша мета – зростання ВВП на 4%, - підкреслив він.

 Олексій Любченко заявив, що головними чинниками зростання є формування оптимістичних бізнес-настроїв завдяки пом’якшенню карантинних обмежень в економіці; підвищення цін на українську сировину на зовнішніх ринках, а також високий споживчий попит населення.

Читайте також
На тлі коронавірусу рівень тіньової економіки виріс до 31% ВВП, - Мінекономіки На тлі коронавірусу рівень тіньової економіки виріс до 31% ВВП, - Мінекономіки
Оцінка рівня "тіні" в економіці показала істотні відмінності епідемії коронавірусу від інших кризових періодів.
Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку Інфляція в Україні: коли вдасться стабілізувати ціни на українському ринку
Українські ціни на продовольчі продукти та товари щомісяця стрімко зростають. Зокрема в НБУ зазначають, що інфляція почне сповільнюватися лише восени у 2021 році.
Українська економіка пройшла пік падіння Українська економіка пройшла пік падіння
Надалі економіка країни лише ростиме. Про це заявив міністр економіки Ігор Петрашко, коментуючи дані Держстату, за якими падіння ВВП за 2020 рік склало 4%.
Loading...
Load next