Міненерго змінить формат платіжок за "комуналку"

Міненерго змінить формат платіжок за "комуналку"
Рівень енергоефективності буде відображатися у новому форматі комунальних платіжок. Тепер у квитанціях буде вказуватися інформація про споживання і якість послуг, а також про енергоефективні програми.

Про це повідомили на офіційній сторінці Міністерства енергетики України у Фейсбук.

Підвищення енергоефективності сприятиме економії коштів та скороченню споживання енергоресурсів. В глобальному результаті – допоможе запобігти кліматичним змінам. Загальний рівень енергоефективності у державі залежить від кожного споживача енергії. Саме тому важливо інформувати всіх громадян про поточний стан енергоспоживання та можливості для більш ефективного використання енергоресурсів.

Для об’єктивного інформування населення та дієвого впровадження інструментів державної підтримки у сфері енергоефективності законом передбачається розробити новий формат платіжки за комунальні послуги. Вона міститиме детальну інформацію щодо споживання, зокрема з порівнянням поточних показників з минулорічними, доступних енергоефективних програм, якості послуг з постачання природного газу та електричної енергії, - наголосила заступниця міністра енергетики Юлія Підкоморна.

Значної уваги в законі приділили енергоефективності у промисловості. Великі підприємства будуть зобов‘язані впровадити систему енергоменеджменту або раз на чотири роки проводити енергоаудит. Це допоможе оптимізувати витрати на споживання енергії та зрозуміти, які заходи необхідно впроваджувати для мінімізації витрат у майбутньому. 

З метою зниження витрат з держбюджету органи державної влади зобов‘язані купувати енергоефективне обладнання та брати в оренду чи купувати лише енергоефективні приміщення.

В Законі «Про енергетичну ефективність» прописана також відповідальність за порушення законодавства у сфері забезпечення енергетичної ефективності.

Читайте також
Правоохоронці викрили багатомільйонну тіньову схему грошових переказів до тимчасово окупованого Криму Правоохоронці викрили багатомільйонну тіньову схему грошових переказів до тимчасово окупованого Криму
За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито протиправний небанківський механізм грошових переказів. Його організатори займалися багатомільйонним тіньовим переведенням коштів з/на тимчасово окуповану територію АР Крим.
Середня зарплата в Україні перевищила понад 14 тисяч гривень Середня зарплата в Україні перевищила понад 14 тисяч гривень
У порівнянні з серпнем 2021 року, розмір середньої номінальної зарплати у вересні зріс на 1,7%.
Викрито транснаціональне злочинне угрупування в Україні: збитки іноземним компаніям становлять 120 млн доларів США Викрито транснаціональне злочинне угрупування в Україні: збитки іноземним компаніям становлять 120 млн доларів США
В рамках міжнародної операції припинено діяльність транснаціонального злочинного угруповання, яке завдало іноземним компаніям 120 млн доларів США збитків. Спецоперація здійснювалася Офісом Генерального прокурора спільно з Департаментом кіберполіції та слідчим управлінням Нацполіції України із залученням колег з Європолу, Євроюсту, правоохоронців Франції, США, Нідерландів та Норвегії.
Loading...
Load next