Міжнародні резерви України зросли до 29,7 млрд доларів США за підсумками жовтня

Міжнародні резерви України зросли до 29,7 млрд доларів США  за підсумками жовтня
У жовтні вони зросли на 3,3% передусім через валютні надходження на користь уряду та купівлю валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку.

Загалом динаміку резервів упродовж жовтня визначали такі чинники: по-перше, операції з управління державним боргом, про це повідомляє Національний банк України.

Валютні надходження на користь уряду склали 1 144,9 млн дол. США, зокрема 588,7 млн євро – транш від Європейської комісії, а 431,9 млн дол. США – від розміщення внутрішніх держоблігацій (ОВДП). 

На обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті було спрямовано 911,7 млн дол. США, з яких 685,0 млн дол. США –  на обслуговування та погашення ОВДП. Крім того, у жовтні Національний банк сплатив 86,5 млн дол. США на користь Міжнародного валютного фонду.

По-друге, на динаміку резервів вплинули операції НБУ на міжбанківському валютному ринку. Більшу частину жовтня пропозиція на міжбанківському валютному ринку переважала попит, що дало змогу Національному банку викупити в резерви 752,2 млн дол. При цьому, для згладжування надмірних девальваційних коливань упродовж минулого місяця регулятор продав 49,6 млн дол. Загалом, за підсумками жовтня 2021 року обсяги чистої купівлі валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку становили 702,6 млн дол.

По-третє, на обсяги міжнародних резервів вплинула переоцінка фінансових інструментів (внаслідок зміни ринкової вартості та курсів валют). У минулому місяці їх вартість зросла на 98,8 млн дол.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
Середня зарплата в Україні перевищила понад 14 тисяч гривень Середня зарплата в Україні перевищила понад 14 тисяч гривень
У порівнянні з серпнем 2021 року, розмір середньої номінальної зарплати у вересні зріс на 1,7%.
Викрито транснаціональне злочинне угрупування в Україні: збитки іноземним компаніям становлять 120 млн доларів США Викрито транснаціональне злочинне угрупування в Україні: збитки іноземним компаніям становлять 120 млн доларів США
В рамках міжнародної операції припинено діяльність транснаціонального злочинного угруповання, яке завдало іноземним компаніям 120 млн доларів США збитків. Спецоперація здійснювалася Офісом Генерального прокурора спільно з Департаментом кіберполіції та слідчим управлінням Нацполіції України із залученням колег з Європолу, Євроюсту, правоохоронців Франції, США, Нідерландів та Норвегії.
"Укргазбанк" розпочав співпрацю з найбільшим приватним банком ОАЕ Mashreq bank: сума угод складає 35 млн доларів "Укргазбанк" розпочав співпрацю з найбільшим приватним банком ОАЕ Mashreq bank: сума угод складає 35 млн доларів
"Укргазбанк" розпочав співпрацю з одним із лідерів на банківському ринку ОАЕ Mashreq bank і вже здійснив перші угоди зі структурованого торговельного фінансування.
Loading...
Load next