Україна розпочала імпорт електроенергії з Білорусі

Україна розпочала імпорт електроенергії з Білорусі
Електроенергію отримала лише одна компанія - ТОВ "ТЕТ груп".

Україна розпочала імпорт електроенергії з Білорусі в обсягах 5 МВт у год. 

Електроенергію отримала лише одна компанія - ТОВ «ТЕТ груп» колишнього комерційного директора групи ДТЕК Віталія Бутенка. Всього на аукціоні за доступ до міждержавного перетину брали участь 16 компаній, купили такий перетин 4 компанії, зокрема ЕРУ Трейдінг, Енергоатом. Але електроенергію із білоруської сторони отримали не 4 компанії, а лише одна компанія, - про написав у Facebook голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Він пригадав, що у 2019 році найбільшим імпортером з Білорусі була компанія "Д.Трейдінг" (група ДТЕК), також імпортував "Нафтогаз України" та ще 5 компаній. А всього за 2019-2020 роки було понад 10 імпортерів.

При чому ця компанія ніколи раніше не здійснювали імпорт, свою діяльність розпочала лише у жовтні і вже перевіряється регулятором на предмет махінацій на енергоринку на сотні мільйонів гривень. Тим не менше, саме ця ТЕТ Груп обходить і державний Енергоатом, і ЕРУ Трейдінг, який працює на ринку понад 5 років, - і отримує ексклюзивний/монопольний доступ до білоруської електроенергії, - повідомив Андрій Герус.

На сьогодні ОЕС України синхронізована з енергосистемами Росії, Молдови та Білорусі.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
За добу ціна на електроенергію в Україні зросла на 26% За добу ціна на електроенергію в Україні зросла на 26%
Низькі запаси вугілля на складах та проблеми з імпортом електроенергії з РФ та Білорусі призвели до збільшення ціни на електроенергію.
Білорусь відновить постачання електроенергії в Україну Білорусь відновить постачання електроенергії в Україну
Білорусь сьогодні, 2 листопада, відновила постачання електроенергії в Україну в рамках аварійної допомоги. Про це УНН повідомляє з посиланням на Міністерство енергетики Білорусі.
Нарахування субсидій у "червоних" зонах карантину в Україну будуть підвищені Нарахування субсидій у "червоних" зонах карантину в Україну будуть підвищені
Нарахування субсидій для домогосподарств у регіонах з “червоним” рівнем карантинних обмежень здійснюється на збільшені соціальні нормативи.
Loading...
Load next