Україна виплатить пенсії жителям Донбасу

Україна виплатить пенсії жителям Донбасу
Новий порядок дозволить отримати невиплачені пенсії у разі смерті пенсіонера.

Кабмін офіційно затвердив порядок погашення заборгованості по пенсіях жителям окремих районів Донецької та Луганської областей. Отже, нарешті з’явиться механізм виплати. Про це йдеться у матеріалах засідання уряду

Уточнюється, що пенсійні виплати за минулі періоди, у тому числі нараховані на виконання рішень суду, проводяться одержувачам пенсій та щомісячного довічного утримання за окремою програмою. Програма передбачена в бюджеті Пенсійного фонду й виплачується коштом державного бюджету на відповідний рік.

Також повідомляється, що для реалізації акту буде потрібно додатково 6,1 млрд гривень. Станом на квітень 2021 року у фонді враховано 76,7 млрд гривень пенсій, які не були виплачені пенсіонерам і які не були взяті на облік на підконтрольній території.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
Як відбуватимуться виплати пенсії під час воєнного стану (відео) Як відбуватимуться виплати пенсії під час воєнного стану (відео)
Підготовку документів уже розпочато. Самі ж виплати забезпечать в терміни, визначені законодавством. Тобто не пізніше 25 числа.
В Україні 77% пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності, - Денісова В Україні 77% пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності, - Денісова
Українська омбудсменка Людмила Денісова заявила, що в Україні 77% пенсіонерів живуть за межею гуманітарної бідності. До неї звертаються громадяни через низький рівень прожиткового мінімуму.
Пенсій не буде: "Укрпошта" погрожує припинити їх доставку
У середньому доставка становить 60 грн, проте може зрости до 100 грн. Наразі у відомстві шукають альтернативу "Укрпошті".
Loading...
Load next