Стало відомо, коли Кабмін ухвалить бюджет на 2022 рік

Стало відомо, коли Кабмін ухвалить бюджет на 2022 рік
Кабінет Міністрів поки не подав до парламенту доопрацьований проєкт державного бюджету на 2022 рік, а ухвалити його можуть з 30 листопада до 3 грудня або з 14 до 17 грудня.

Для ухвалення бюджету ще є два пленарні тижні роботи народних депутатів, розповів перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, повідомляє Укрінформ.

Для бюджету в нас ще є два тижні пленарних, будемо намагатися в перший тиждень (пленарний — ред.) його розглянути, але поки немає кінцевого повернутого проєкту з доопрацьованими від уряду, тому чекаємо від них, - зазначив віцеспікер.

Корнієнко пояснив, що якщо наступного тижня Кабмін встигне повернути проєкт бюжету-2022 до ВР, і документ пройде необхідний комітетський розгляд, тоді можливе його ухвалення на пленарному тижні з 30 листопада до 3 грудня.

Водночас він висловив думку, що, швидше за все, ухвалення держбюджету в другому читанні відбудеться на іншому пленарному тижні — з 14 до 17 грудня.

Він (бюджет — ред.) має бути прийнятий до Нового року, - запевнив перший заступник Голови ВР.

Водночас Корнієнко заявив, що є “системний спротив” прийняттю так званих ресурсних законопроєктів, зокрема, № 5600. За словами Корнієнка, цей законопроєкт, зокрема, може збільшити ресурсну базу бюджету на “кілька десятків мільярдів гривень”.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Голову партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка обрали першим віцеспікером (відео) Голову партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка обрали першим віцеспікером (відео)
Народні депутати підтримали призначення Корнієнка на посаду віце-спікера Ради. "За" проголосували 256 нардепів.
Кабмін затвердив проєкт Держбюджету-2022:  основні показники Кабмін затвердив проєкт Держбюджету-2022: основні показники
Кабінет Міністрів 15 вересня на засіданні схвалив проєкт держбюджету на 2022 рік. Його пріоритети - охорона здоров'я, освіта, інфраструктура, цифровізація, безпека та оборона.
Loading...
Load next