Молдова погасила поточну заборгованість перед "Газпромом"

Молдова погасила поточну заборгованість перед "Газпромом"
Країна заплатила $75 млн боргу.

"АТ "Молдовагаз" перерахувало ПАТ "Газпром" оплату за природний газ, спожитий у жовтні та першій половині листопада поточного року, - написав Чебан.

Уряд республіки ухвалив постанову про перерахування коштів для оплати заборгованості "Молдовагазу" перед "Газпромом". Повідомляє Interfax-Україна.

Відповідно до ухваленого документа, міністерство фінансів перерахувало держпідприємству Energocom 1,39 млрд леїв бюджетних коштів. Потім Energocom підписав контракт із "Молдовагазом", згідно з яким викупив частину боргу іншого держпідприємства - Termoelectrica (1,33 млрд леїв, приблизно $75 млн). 

Молдавська газова компанія отримала кошти і спромоглася розрахуватися за поточними платежами з "Газпромом" за поставлений газ у жовтні плюс аванс у 50% за листопад. Energocom та Termoelectrica підпишуть договір про графік погашення боргу, який був накопичений Termoelectrica за 2002-2008 роки.

Заборгованість утворилася в результаті касового розриву у "Молдовагазу", оскільки підприємство купувало природний ресурс за $790 за 1 тис. кубометрів, а споживачі платили за старим тарифом у $150 за 1 тис. куб. м.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Як вплине річний газовий тариф на субсидії для українців Як вплине річний газовий тариф на субсидії для українців
Вже з 1 травня в Україні планують ввести в дію річний тариф на газ. Однак, запуск такого тарифу не матиме ніякого впливу на українських одержувачів субсидій.
З травня в Україні зростуть тарифи на газ З травня в Україні зростуть тарифи на газ
Починаючи з травня в Україні зросте вартість газу. Українцям доведеться заплатити 7,5−8 гривень за кубометр, замість 6,99 гривні.
"Газпром" придбав всю додаткову потужність України для транзиту газу в травні "Газпром" придбав всю додаткову потужність України для транзиту газу в травні
За результатами місячного аукціону на Regional Booking Platform стало відомо, що "Газпром" забронював всі запропоновані додаткові транзитні потужності України на травень.
Loading...
Load next