Критика газової угоди з Росією: Угорщина погрожує блокувати вступ України в НАТО

Критика газової угоди з Росією: Угорщина погрожує блокувати вступ України в НАТО
В Угорщині переконані, що Україна не має відношення до енергетичної політики Угорщини і "не може оцінити серію жестів", зроблених угорською владою для примирення Будапешта і Києва.

Угорщина підписала новий довгостроковий контракт з російським концерном "Газпром" на постачання газу в обхід України, що викликало хвилю обурення з української сторони. Керівник адміністрації прем’єра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що Україна не має права втручатися в енергетичну політику суверенної країни. Окрім цього угорський посадовець також, згадав дипломатичний конфлікт навколо мовного закону, виступив з погрозою про наміри Будапешта блокувати шлях України до НАТО.

Про це повідомляє Magyar Nemzet.

Помста України відбулася задовго до наших газових домовленостей з росіянами, тоді, коли Україна грубо обмежила використання рідної мови угорців на Закарпатті шляхом внесення змін до закону про освіту, саме тому Угорщині слід продовжувати блокувати її шлях до НАТО, - заявив Гуйяш.

Проте, згодом він виступив з погрозою про наміри перешкоджати вступу нашої держави до Північноатлантичного Альянсу й додав, що йому вкрай прикро, що "сусідня держава в кінцевому підсумку не може оцінити серію жестів, зроблених Угорщиною, незважаючи на нинішні серйозні суперечки".

Помста України відбулася задовго до наших газових домовленостей з росіянами, саме тому Угорщині слід продовжувати блокувати її шлях до НАТО, - сказав Гергей Гуйяш.

Нагадаємо, що Угорщина підписала у Будапешті довгостроковий контракт з російським "Газпромом" на постачання газу в обхід України. Згодом міністерство закордонних справ України висловило розчарування через підписання угоди та наголосило, що Угорщині вигідніше отримувати газ транзитом через газотранспортну систему України, яка дозволяє найкоротшим шляхом безперебійно постачати газ до країн Європи.  

Читайте також
Газовий контракт Росії та Угорщини: як це вплине на стосунки з Україною? Газовий контракт Росії та Угорщини: як це вплине на стосунки з Україною?
Київ розкритикувала домовлення Угорщини з Росією про постачання газу в обхід України. У МЗС наголошують, що ця угода не відповідає принципам Договору про основи добросусідства та співробітництва між Україною та Угорщиною від 6 грудня 1991 року.
Попросив "не розкручувати емоції": Кулеба заявив, що Угорщина виключила Україну з транзиту на вимогу Росії Попросив "не розкручувати емоції": Кулеба заявив, що Угорщина виключила Україну з транзиту на вимогу Росії
В контракті йдеться про те, що російський "Газпром" буде поставляти в Угорщину 4,5 млрд кубометрів газу на рік. Таким чином, поставки газу будуть організовані в обхід традиційного маршруту через Україну.
Угорщина підписала з Росією контракт про постачання газу в обхід України: МЗС звернеться до ЄС Угорщина підписала з Росією контракт про постачання газу в обхід України: МЗС звернеться до ЄС
Міністерство закордонних справ України висловило розчарування через підписання Угорщиною і Росією довгострокового контракту про постачання газу в обхід України.
Loading...
Load next