Через підвищення вартості вантажних перевезень: частина Дніпровського металургійного заводу призупиняє роботу

Через підвищення вартості вантажних перевезень: частина Дніпровського металургійного заводу призупиняє роботу
Як повідомляли ЗМІ, раніше низка підприємств вже скаржилася на погіршення послуг "Укрзалізниці".

З 1 січня 2022 року металургійний майданчик Дніпровського металургійного заводу, який належить DCH Олександра Ярославського, зупиняє свою роботу через нерентабельність продукції, на вартість якої вплинуло погіршення якості послуг "Укрзалізниці" та вартість енергоносіїв. Про це повідомило джерело на підприємстві виданню "Економічна правда".

Є комплекс причин: невизначеність постачання вугілля з Росії, складності з логістикою сировини через нестачу вагонного парку та вартість енергоносіїв. Це у комплексі складається у собівартість продукції, що не дозволяє бути підприємству рентабельним, — зазначив він.

Він зауважив, що точних термінів простою ще немає, але заздалегідь зупинка очікується від одного місяця.

Варто додати, що УЗ у 2022 році вже підвищила вартість вантажних перевезень. Всього за останні п'ять років вартість послуг "Укрзалізниці" зросла більш ніж на 200%. Експерти наголошували: постійне підвищення тарифів призведе до падіння обсягів перевезень.

Також компанія ініціювала обмеження строку служби вагонів, через що найближчими роками може бути списано понад 70 тис вагонів. Це, в свою чергу, призведе до різкого дефіциту рухомого складу та колапсу на ринку перевезень.

Раніше повідомлялось, що "Укрзалізниця" з 10 грудня підняла вартість проїзду для пасажирів.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
"Укрзалізниця" з 10 грудня підніме вартість проїзду для пасажирів: на скільки подорожчають квитки? "Укрзалізниця" з 10 грудня підніме вартість проїзду для пасажирів: на скільки подорожчають квитки?
В цьому році залізниця буде змінювати комісійний збір при купівлі, поверненні та резервуванні квитків
"Готові прийняти пропозицію": Уряд ще на рік продовжив повноваження чинної наглядової ради "Нафтогазу" "Готові прийняти пропозицію": Уряд ще на рік продовжив повноваження чинної наглядової ради "Нафтогазу"
Члени наглядової ради "Нафтогаз України" готові прийняти пропозицію щодо подовження контрактів. Так на сьогоднішньому засіданні уряду було прийнято рішення продовжити повноваження чинної наглядової ради ще на рік.
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
Loading...
Load next