"Інфляція відразу з'їсть це підвищення": Качура пояснив, чому влада не підвищує прожитковий мінімум

"Інфляція відразу з'їсть це підвищення": Качура пояснив, чому влада не підвищує прожитковий мінімум
Раніше він заявив, що Україна та Зеленський прагнуть вичавити з нинішніх умов максимум можливого.

Депутат Верховної Ради Олександр Качура висловив свою думку щодо того, чому влада не бажає підвищувати прожитковий мінімум, хоча постійно обіцяє перед виборами це зробити. Про це він заявив у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua».

Прожитковий мінімум — це номінальна одиниця, яка не пов'язана з реальністю. Наші політики обіцяють підвищити прожитковий мінімум замість зміни підходу до його формування. При цьому зрозуміло, що таку обіцянку виконати неможливо. Навіть якщо прожитковий мінімум підвищити, інфляція відразу з'їсть це підвищення. Людина все одно не зможе купити на ці гроші більше, ніж купувала раніше. При цьому у більшості українців пенсії менше за прожитковий мінімум. Держава зізнається, що не може забезпечити громадянам той мінімум, який сама і встановлює, — пояснює Качура.

Він зазначає, що індексація пенсій справді існує, але вона недостатня.

Держава визнає, що дає пенсіонерам менше, ніж потрібно для біологічного виживання. При цьому не враховуються навіть витрати на аптеку, де доводиться залишати кілька тисяч гривень, — запевняє Олександр Качура.

Раніше повідомлялося, що за "тисячу Зеленського" пенсіонери зможуть придбати ліки.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні Верховна Рада підтримала зміни щодо підвищення прожиткового мінімуму в Україні
Парламент під час сьогоднішнього засідання, яке відбулось 2 червня, у першому читанні підтримав законопроєкт №3515 який передбачає зміни у формуванні прожиткового мінімуму "та створення передумов для його підвищення".
З 1 грудня в Україні зросте прожитковий мінімум та заробітна плата З 1 грудня в Україні зросте прожитковий мінімум та заробітна плата
Підвищення зарплати передбачено Законом України "Про державний бюджет на 2021 рік".
Нацбанк погіршив прогноз зростання інфляції та ВВП в Україні на 2021 рік Нацбанк погіршив прогноз зростання інфляції та ВВП в Україні на 2021 рік
В умовах світової пандемії українська економіка відновлюється надзвичайно повільними темпами. У зв'язку із цим, Національний банк України погіршив прогноз зростання реального ВВП у 2021 році з 4,2% до 3,8%.
Loading...
Load next