Українські перевізники у четвер вийдуть протестувати до посольства Польщі

Українські перевізники у четвер вийдуть протестувати до посольства Польщі
Відсутність необхідної кількості дозволів Республіки Польща стала однією із основних проблем для міжнародних автомобільних перевізників України

20 січня, вийдуть на акцію протесту через порушення їхніх прав з боку уряду Польщі. Повідомляється в заяві Асоціації.

Асоціація міжнародних автомобільних перевізників вийде на мирну акцію протесту до посольства Республіки Польща з вимогою не порушувати права українських перевізників через зменшення квоти дозволів на міжнародні перевезення.

Попереджувальна мирна акція пройде 20 січня о 11:00 перед будівлею посольства Республіки Польща в Києві, вулиця Ярославів Вал, 12, - повідомляють перевізники.

Вони вказують на те, що починаючи з 2019 року уряд Республіки Польща поступово зменшував квоту дозволів на міжнародні перевезення для українців і створював тим самим штучні перешкоди для доставки українських товарів у країни Євросоюзу.

У 2021 році польським урядом вперше не було надано Україні жодного додаткового дозволу. Починаючи з жовтня 2021 року українськими перевізниками вичерпано всі наявні дозволи Республіки Польща. Тисячі українських перевізників, що здійснювали рейси до 12 країн Європейського Союзу, зупинили свою роботу, - констатують в Асоціації.

Українські перевізники вимагають повернути їм квоту в 200 тисяч дозволів, передбачену Угодою про асоціацію Україна-ЄС.

Також вони звернулись з проханням до президента України Володимира Зеленського підняти це питання на зустрічі з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна отримає американський газ від польської компанії Україна отримає американський газ від польської компанії
Це вже вдруге, коли американський газ постачають в Україну завдяки співпраці польської та української компаній.
У Вроцлаві у січні запрацює українське Генконсульство У Вроцлаві у січні запрацює українське Генконсульство
У польському Вроцлаві вже до кінця січня 2022 повноцінно запрацює нове Генконсульство України.
Побиття українця в Польщі: у посольстві відреагували на конфлікт Побиття українця в Польщі: у посольстві відреагували на конфлікт
У польському місті Влоцлавек семеро людей закидали пляшками українця. У поліції підтвердили цей інцидент - тоді 7 людей погодились агресивно щодо людей на вулиці та переслідували одного чоловіка.
Loading...
Load next