Єврокомісія оголосила про надання нового пакету фінансової допомоги Україні

Єврокомісія оголосила про надання нового пакету фінансової допомоги Україні
Минулого тижня Президент Володимир Зеленський обговорив з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн ситуацію навколо України та питання енергетичної безпеки.

Європейська комісія має намір виділити новий пакет фінансової допомоги для підтримки України. Про це заявила у понеділок голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн.

Сьогодні я оголошую про новий пакет фінансової допомоги країні, що складається як з екстрених кредитів, так і з грантів. По-перше, Комісія пропонує новий пакет надзвичайної макрофінансової допомоги (МФП) у розмірі 1,2 млрд євро, - заявила фон дер Ляйен.

Цей пакет, за словами глави ЄК, допоможе Україні задовольнити свої потреби у фінансуванні на тлі конфлікту. Єврокомісія розраховує, що Рада і Європейський парламент приймуть цей надзвичайний пакет якомога швидше.

Потім ми приступимо до швидкої виплати першого траншу в розмірі 600 мільйонів євро. Крім того, ми скоро почнемо роботу над другою, більш довгостроковою програмою МФП для підтримки зусиль з модернізації країни. По-друге, цього року Комісія майже подвоїть двосторонню допомогу Україні у вигляді грантів: буде виділено ще 120 млн євро. Ця підтримка зміцнить зусилля України з державного будівництва та підвищення стійкості, - сказала фон дер Ляйен.

Єврокомісія продовжить інвестувати в майбутнє України завдяки інвестиційному плану для країни, повідомила глава ЄК. Цей план, за її словами, спрямований на залучення інвестицій у розмірі понад 6 мільярдів євро.

Дозвольте мені ще раз прояснити: Україна — вільна і суверенна країна. Вона робить свій власний вибір. ЄС буде і надалі стояти на її боці, - підкреслила європейський лідер.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Німеччина надасть €150 мільйонів кредиту для підтримки України, — Шольц (відео) Німеччина надасть €150 мільйонів кредиту для підтримки України, — Шольц (відео)
Олаф Шольц зазначив, що ФРН зробила українську економіку стійкішою та незалежною від іноземного впливу.
Єврокомісія схвалила надання Україні фіндопомоги на 1,2 млрд євро, — Урсула фон дер Ляєн Єврокомісія схвалила надання Україні фіндопомоги на 1,2 млрд євро, — Урсула фон дер Ляєн
Попередню програму макрофінансової допомоги ЄС було завершено у жовтні 2021 року, тоді Брюссель перерахував Україні останній транш у розмірі 600 млн євро.
Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн Єврокомісія виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на €600 млн
Перший транш Європейської комісії від імені ЄС в розмірі 600 млн євро Україна отримала в грудні минулого року в рамках програми макрофінансової допомоги, пов’язаної з COVID-19.
Loading...
Load next