Збільшили кількість: тепер 45% студентів-бюджетників зможуть отримати стипендію

Збільшили кількість: тепер 45% студентів-бюджетників зможуть отримати стипендію
Відповідне рішення сьогодні прийняв Кабінет Міністрів.

Кабмін прийняв зміни до постанови "Питання стипендіального забезпечення". Цьогоріч виплати зможуть отримати до 45% бюджетників денної форми навчання. Розмір стипендій після залишиться незмінним — 2000 гривень.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на РБК-Україна.

Зокрема, у порядку призначення стипендій зазначено, що перед початком підбиття підсумків кожного семестру вчена (педагогічна) рада з урахуванням раніше затверджених видатків на стипендії визначає ліміт стипендіатів, які отримуватимуть виплати.

Цей показник встановлюється у відсотках (в діапазоні від 40 до 45) від фактичного числа студентів денної форми освіти, які навчаються за державним (регіональним) замовленням", - йдеться в документі., — зазначено в документі.

Раніше діапазон студентів, які могли претендувати на отримання стипендій, був встановлено на рівні 35-40%. 

Сьогодні уряд прийняв рішення про збільшення ліміту стипендіатів, яким призначатиметься академічна стипендія за результатами семестрового навчання. Цього року кількість одержувачів академічних стипендій складе 40-45% замість 35-40%, - додав на засіданні прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Нагадаємо, вчора Верховна рада встановила відповідальність за продаж рефератів, курсових, дипломів, докторських та інших академічних творів. Порушникам загрожує аж до відрахування.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Нові правила для ФОПів, податок на нерухомість, вартість комунальних послуг та ліки за «тисячу» – рік підготував чимало новацій для українців (відео) Нові правила для ФОПів, податок на нерухомість, вартість комунальних послуг та ліки за «тисячу» – рік підготував чимало новацій для українців (відео)
2022й уже на носі. Новий рік – нові правила, а отже й зміни. Яких сфер торкнуться? Про усе дізнаєтеся із огляду наших журналістів.
Коли в Україні пройде ЗНО 2022 - дати Коли в Україні пройде ЗНО 2022 - дати
Наказом Міністерства освіти і науки України від 2 листопада 2021 року № 1166 затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року.
Вища освіта: скільки студентів працює за професією? Нові проєкти МОН, профорієнтація у школах Вища освіта: скільки студентів працює за професією? Нові проєкти МОН, профорієнтація у школах
Питання освіти в Україні дійсно болісне. Кількість поданих заяв абітурієнтів на «відомі» професії не зменшується, проблеми з кадрами збільшується.
Loading...
Load next