Майже 54 мільярдів бюджетних коштів недовикористали у 2021 році

Майже 54 мільярдів бюджетних коштів недовикористали у 2021 році
За січень-грудень 2021 року загальний фонд державного бюджету виконано з дефіцитом у розмірі 166,8 млрд грн при розписі на звітний період у сумі 220,9 млрд грн.

За результатами 2021 року Державною казначейською службою здійснено бюджетних видатків на суму 1,49 трлн грн, тоді як річний план передбачав витрати в сумі 1,54 трлн грн. Таким чином сума невитрачених коштів дорівнює 53,8 млрд грн. Про це свідчать дані ДКСУ.

При цьому є 19 бюджетних програм, на які планували витратити бюджетні кошти, однак за підсумками року використання коштів по них взагалі не здійснювалось. Загальна сума таких програм становить 2,5 млрд грн. Найбільшими серед них є:

  • Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками – 1,17 млрд грн.
  • Резервний фонд – 420,7 млн грн.
  • Субвенція з держбюджету місцевим бюджетам на створення центрів культурних послуг – 200 млн грн.
  • Витрати Аграрного фонду на зберігання, перевезення, переробку та експорт об'єктів державного цінового регулювання державного інтервенційного фонду – 181,5 млн грн.
  • Заходи з будівництва прикордонних інспекційних постів та покращення доступу сільськогосподарських МСП до експортних ринків – 170,7 млн грн.

Нагадаємо, що Запорізька АЕС відновила роботу 4-го енергоблоку після усунення несправності. Сумарна потужність генераторів ЗАЕС становить 5 765 мегават. 

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Тисяча за вакцинацію: у НБУ оцінили вплив програми єПідтримка на економіку України Тисяча за вакцинацію: у НБУ оцінили вплив програми єПідтримка на економіку України
На віртуальну тисячу гривень можна придбати послуги у трьох сферах — це культура, подорожі та спорт.
Україна №1 у світі за темпами росту експорту малини Україна №1 у світі за темпами росту експорту малини
Україна увійшла в сімку світових лідерів за обсягами експорту замороженої малини. Загальна частка на світовому ринку — 7%.
У суддів пенсії зросли на 10 тис грн, а у військових - на 67 грн У суддів пенсії зросли на 10 тис грн, а у військових - на 67 грн
Середній український пенсіонер отримує тепер 3724 гривні, а ось пенсія суддів зросла помітно – до 77387 грн.
Loading...
Load next