Українці вже витратили 2,5 мільярда "ковідної тисячі", — Шмигаль

Українці вже витратили 2,5 мільярда "ковідної тисячі", — Шмигаль
Загалом українці подали вже 8,1 млн заявок на отримання 1000 грн.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що із поданих 8,1 млн заявок на отримання 1 тисячі гривень в межах програми єПідтримка вакциновані українці вже витратили 2,5 млрд грн. Про це він зазначив у Facebook.

Загалом українці подали вже 8,1 млн заявок на отримання 1000 грн. 2,5 млрд грн витрачено. Найпопулярнішими напрямами залишаються книжки (885 млн грн), кіно (568 млн грн) і залізничні квитки (284 млн грн). На ліки українці віком від 60 років витратили вже 179 млн грн, — написав Шмигаль.

За його словами, отримати 1000 грн в межах програми єПідтримка тепер можуть і повністю щеплені підлітки від 14 років.

Цього тижня уряд розширив ініціативу президента. Крім того, витратити кошти можна ще й на освітні курси, спортивні товари, канцтовари, шкільне приладдя та друкарську продукцію, — зауважив прем’єр-міністр.

Він додав, що за ініціативою президента українці незабаром зможуть отримати в межах програми додаткові 500 грн за бустерну дозу, а з 1 лютого відповідні ковід-сертифікати вже стали доступні в застосунку Дія. 

Нагадаємо, раніше у НБУ оцінили вплив програми єПідтримка на економіку України.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Першим українцям вже почала надходити "тисяча за вакцинацію" (фото) Першим українцям вже почала надходити "тисяча за вакцинацію" (фото)
Виплату отримують українці, які вже отримали дві дози щеплення від COVID-19.
Шмигаль анонсував деталі щодо виплат 1 тисячі гривень для вакцинованих українців проти Covid-19 Шмигаль анонсував деталі щодо виплат 1 тисячі гривень для вакцинованих українців проти Covid-19
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що виплату анонсованої президентом України Володимиром Зеленським 1 тис. грн для повністю вакцинованих проти COVID-19 профінансують самі українці, які виплачують податки.
"Тисячі Зеленського" бути: коли і як витрачати? "Тисячі Зеленського" бути: коли і як витрачати?
Рада ухвалила закон про «тисячу» від Зеленського.
Loading...
Load next